Doğayla iç içe bir mekanda kamp yapmak istiyorsanız tam size göre bir yer Sarıgazel Tabiat Parkı. Bu alanda eğlenebilir, dinlenebilir, açık hava etkinliğinde bulunabilirsiniz.

SARI GAZ.jpg

SARIGAZEL TABİAT PARKI KAÇ YILINDA TESCİL EDİLMİŞTİR?

Sarıgazel Tabiat Parkı 2011 yılında tescil edilmiştir. Alanın bitki ötrüsü, dişbudak, sahil çamı, kızılçam, monteri çamı, meşe, akçaağaç, gürgen gibi ibreli ve geniş yapraklı ağaç türlerinin yanında maki grupları da bulunmaktadır.

Doğayla iç içe kamp yapmak isteyenlerin gözde kamp alanı olan Sarı Gazel Tabiat Parkı, Samsun il merkezine 38 kilometre Ondokuz Mayıs ilçe merkezine ise 3 kilometre mesafededir.

SARIGAZEL TABİAT PARKINDA YAPILACAK AKTİVİTELER

Sarıgazel Tabiat Parkı içerisinde çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz. Yürüyüş, bisiklet turları, fotoğraf çekimi yapabilirsiniz. Çadır veya karavan kampı kurabilir, keyifle piknik yapabilirsiniz.

SARI GAZEL 123.jpg

SARIGAZEL TABİAT PARKINA NASIL GİDİLİR?

İlçe merkezinde bisiklet kiralayabileceğiniz işletmelerden alana bisikletle gidebilirsiniz. Toplu taşımayla otobüs ya da dolmuş kullanarak alana gidebilirsiniz. Özel araç veya taksi kullanarak da parka ulaşmanız mümkündür. Sarıgazel Tabiat Parkına girişler ücretlidir. Bu ücretlendirme Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir.

SARI GAZEL TABİAT PARKINDA KONAKLAMA İMKANI VAR MI?

Tabiat Parkı içerisinde sadece çadır veya karavan kampı yapılabiliyor. Bu yüzden konaklama yapılabilecek yer bulunmamaktadır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

8965896589.jpg