Motorin ve benzin fiyatlarından  haberler gelmeye devam ediyor. "Güncel benzin fiyatları ne kadar oldu?" Benzinin litresi 25.29 TL'den satışa sunulurken geçen sene bu rakam 7.74 TL, yılbaşında ise 12.29 TL'ydi. Bu durum aradaki farkı özetler nitelikte. Motorinde de aynı durum söz konusu.  Otomobilde ise yedek parça sıkıntısı artarak devam ediyor.

BENZİN %225, MOTORİN %269 ZAM

Son bir yılda fiyatı en çok artan ürünler arasında akaryakıt ilk sırada yer alıyor. Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak  bir sene önce 7.74 TL, yılbaşında 12.29 TL'den satılıyordu. Benzine %225 oranında zam yapıldı. Benzin, 25.29 TL'den satılıyor.Aynı şekilde motorin fiyatlarında da büyük bir artıl yaşandı . Motorinde yıllık zam oranı %269 oldu. 

YEDEK PARÇA YÜZDE 100 ARTTI

Pandemi sürecinde dünya genelinde otomotiv endüstrisinde yaşanan fiyat artışları, yedek parça sektörüne de yansıyor. Tedarik zincirinde büyük problemlere neden olan hammedde krizinin artık pandemi şartlarından bağımsız şekilde yön aldığı belirtiliyor.

Hammaddeyi elinde tutan ülkelerin stratejik beklentileri de otomotiv piyasasında fiyatları artırıyor. Yedek parça sektöründe yükselen lojistik ve enerji maliyetlerine hammadde krizi de eklenince yedek parçada maliyet sadece bir yılda %100'den fazla artış gösterdiği  belirtiliyor.
SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.