Güncel

10 ili vuran depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2379'a yükseldi

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6'lık depremde bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük ikinci depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 2379'a yükseldi. Sarsıntı nedeniyle 4758 bina yıkılırken, 14 bin 483 kişi de yaralandı.

Abone Ol

Kahramanmaraş, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı. Deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da ağır hasara yol açtı. Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR

Deprem felaketinde son duruma ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklama yaptı. Oktay, can kaybının 2 bin 379'a yükseldiğini ve 14 bin 483 kişinin yaralandığını açıkladı. Depremde teyit edilen 4758 binanın yıkıldığını belirten Oktay, daha önce açıklanan 6 bin 217 rakamının içinde 1400 kadar ihbarın olduğunu ancak bu rakamın teyit edilemediğinin altını çizdi. Oktay, enkazdan çıkarılanların sayısının ise 7 bin 840 olduğunu açıkladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.