Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına yönelik yeni bir düzenleme hazırlığı yapıldığı öğrenildi. Düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde 1 milyonu aşkın kişinin 2017 yılına ait GSS prim borcunun silinmesi bekleniyor. Habertürk’te yer alan habere göre, AK Parti tarafından Genel Sağlık Sigortası prim borcu 10 yılı aşan vatandaşlara yönelik yeni bir çalışma yürütülüyor.

2017 YILI BORÇLARI GÜNDEMDE

Hazırlanan düzenlemenin yasalaşması halinde 1 milyondan fazla kişinin 2017 yılına ait GSS prim borcu silinecek. Daha önce yapılan düzenlemelerde de 10 yıllık süreyi dolduran 2012, 2013, 2014, 2015 ve 2016 yıllarına ait GSS prim borçları silinmişti.

YILBAŞINDAN ÖNCE YASALAŞMASI PLANLANIYOR

Yeni düzenlemenin yılbaşından önce Meclis’ten geçirilmesinin planlandığı belirtiliyor. Genel Sağlık Sigortası prim borcunu ödemeyen kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanmasına ilişkin sürenin 31 Aralık’ta sona erecek olması nedeniyle düzenlemenin bu tarihten önce yasalaştırılması hedefleniyor.

SAĞLIK HİZMETLERİNE ERİŞİM KOLAYLAŞACAK

Düzenlemenin yürürlüğe girmesi halinde GSS borcu bulunan vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin de kolaylaşması bekleniyor.

GSS NEDİR?

Genel Sağlık Sigortası; Türkiye’de ikamet eden ve belirli şartları taşıyan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayan sistem olarak uygulanıyor. Geliri belirli seviyenin üzerinde olanlar, isteğe bağlı sigortalılar, bazı öğrenci ve çocuk grupları ile çeşitli kanunlar kapsamında aylık alan kişiler GSS kapsamında bulunuyor. Koruma altındaki çocuklar, başka bir ülkede sağlık güvencesi bulunmayan yabancı uyruklular ile işsizlik veya kısa çalışma ödeneği alan kişiler de sistem kapsamında yer alabiliyor.

Parası bankada olanlar dikkat! Faiz kararı sonrası hesaplar değişiyor
Parası bankada olanlar dikkat! Faiz kararı sonrası hesaplar değişiyor
İçeriği Görüntüle

GSS BORÇLUSU SAYISI YAKLAŞIK 10 MİLYON

Mevcut verilere göre GSS borcu bulunan kişi sayısının yaklaşık 10 milyon olduğu belirtiliyor. Bu kişilerden 2 milyonu aşkın kişinin prim borcunu kendisinin ödediği, kalan kesimin primlerinin ise devlet tarafından karşılandığı ifade ediliyor.

Kaynak: habertürk