Ali S, mahkemedeki ifadesinde, darbe girişimi akşamı Bakım Harekat  Merkezinden "terörle mücadele" görevi gerekçesiyle saat 21.00'de üsse  çağrıldığını kaydetti.
 
Bu emri Üs Komutanı Van'ın doğrudan Harekat Merkezini arayıp verdiğini  aktaran Ali S, "Ben de terörle mücadele görevi olduğunu düşünerek görev yerine  gittim. Benim bulunduğum park sahasındaki yedek uçağın da hazır durumda  bekletildiğini gördüm. Park sahasındaki yedek uçakla 3 uçağın da uçurulacağını  duyunca, plan değişikliği olduğunu da görünce bu emri kimin verdiğini Bakım  Harekat Merkezi'ne sordum. Onlar da 'Panter-1' diye bilinen telsiz kodunu  kullanan üs komutanının verdiğini söylediler. 5 dakika sonra kendisi geldi.  Normalde gelmez." ifadelerini kullandı.
 
Yüzbaşı Ali S, söz konusu durumu PKK'yı bitirecek çok büyük operasyon  yapılacağı şeklinde yorumladıklarını anlatarak, şöyle devam etti:
 
"BİR MİNİBÜS DOLUSU PİLOTLA GELDİ"

"Darbe girişimine katılan F-16 savaş uçaklarına yakıt ikmali yapan  tanker uçaklarını Üs Komutanı Bekir Ercan Van yönetti. Üs komutanı, bir minibüs  dolusu pilotla geldi, yakıt ikmali emrini de o verdi. Tuğgeneral Van, hızlı  reaksiyon uçağının da uçmasını emretti ki bu uçak normalde yedektir. İlk anlarda  hat bakımın gazinosunda bulunan televizyondan ülkede bir karışıklık olduğunu  izledik ancak bunun bir darbe olacağını, darbe yaşamadığım için düşünmedim. Zaten  bu izleyişimde çok azdı. Üs komutanı uçuşu yönetirken yanında Mesut Baytürk  teğmen, 3 uçağın uçacağı kadar mürettebatı vardı. Uçanlar hep kurmay kesimdi ama  o gün uçanların hepsinin kurmay olması bir rastlantı değildir.
 
"BEN DARBECİ DEĞİLİM"
 
Üste elektrik olmadığı için sabaha karşı bakım karargahına geçtiğini  anlatan yüzbaşı, "Televizyonda bir tankın üzerinde ağabeyimi gördüm. Ağabeyim  İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube'de polistir. Televizyonda ağabeyimin bir tankın  içerisinden birini çıkartmaya çalıştığını gördüm, eğildiğinde vurulduğunu  zannettim. Ağabeyimin kahraman, benim hain olmamı kabul etmiyorum. Suçlamaları da  kabul etmiyorum. Annem, babam ve ailem devletine saygılıdır." diyerek kendini  savundu.
 
Ali S, böcek dahi öldürmeyecek yapıda olduğunu belirterek, "Suçsuzum,  vatan hainliği suçundan yargılanacağıma ölsem daha iyidir." dedi.