15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözler 14 Ağustos'a çevrildi. Peki ne olacak 14 Ağustos tarihinde ne planlanıyor?
Bu haftasonu pazar gününe denk gelen 14 Ağustos 2016 için pek çok senaryo dolaşıyor.

SİBER SALDIRILAR OLACAK
Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da bugünkü köşesinde 14 Ağustos'ta ne olacak sorusuna değiniyor ve şu iddiayı ortaya atıyor;
-"Bana kalırsa, ellerinden gelen hiçbir şeyi arkalarına koymayacaklar.. Nokta hedeflere saldıracaklar. Kendi aralarında hâlâ güvenli bir haberleşme networku var. Hem ulusal ağı ve hem de uluslararası networkları imtiyazlı bir biçimde, çok iyi kullanıyorlar.

-Bu arada siber saldırılar için hazırlıklı olmamız gerek.. Bu siber bir savaş denemesi olabilir batı için.. Bu tür bir saldırı karşısında toplumda tedirginlik oluşur.



MELİH GÖKÇEK'İN 14 AĞUSTOS İDDİASI
Melih Gökçek de 14 Ağustos için FETÖ'nün 'karanlık' bir planı olduğunu öne sürüp şu iddiayı ortaya atmıştı;

"Bunlar tutturdu 'Yok 12 Ağustos, yok 14 Ağustos'u bekleyin' diye. Ne yapacaklarının istihbaratını da aldık. Yapmak istedikleri şey şuymuş; hani bir gün elektrikler toptan kesildi hatırlıyor musunuz? Bu sabotajı yapan da bu şerefsiz FETÖ'cüler, başkası değil. Şimdi aynı konuda bütün Türkiye'yi bir hafta elektriksiz bırakacak, trafoları patlatacak bir sabotaj içerisindeler."
14 AĞUSTOS'TA GÖRÜŞÜRÜZ MESAJLARI



14 Ağustos için başka senaryolarda var. FETO'yu ve örgütünü en iyi analiz eden isimlerden biri olan Ruşen Çakır, "Gülen’in yenilgiyi kabul etmeyeceğini, şapkasından daha birçok tavşanlar çıkaracağını" söylüyor. Örgütün deşifre olan kurumları ve isimlerinden de 14 Ağustos'ta görüşürüz mealinde tehdit dolu mesajlar geliyor. FETÖ'cü olduğu ortaya çıkınca kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin sitesine sabitlediği twit de bunlar arasında. 
FUAT AVNİ'NİN ABİSİNİN 14 AĞUSTOS MESAJI
 
Fuat Avni olduğu iddiasıyla tutulanan Başbakanlık Uzmanı Akif Mustafa Koçyiğit adına açılan Twitter hesabı 14 Ağustos lafının ilk çıktığı yer olmuştu. Koçyiğit'in ağabeyi tarafından kullanılan hesapta önce pazarlık önerilmiş ardından ifşalar gelmişti. Son twit ise herkesi şaşkına çevirmişti zira aşağıdaki not yazıyordu;



FETHULLAH GÜLEN'İN KULUÇKA MESAJI
 
14 Ağustos senaryolarını körükleyen en önemli unsur ise FETO'nun örgütüne 15 Temmuz yenilgisinin ardından verdiği mesaj oldu.  Mesajında 'kuluçka' örneği kullanan Gülen, "Ne kadar ağır gelirsen gelsin dişini sık ve sabret. Beklentilerin karşısında kuluçkada yumurtaların 20 gün çevrildiği gibi sabret" ifadesini kullanmıştı. Bu mesajdaki 20 günlük süre de 14 Ağustos'u işaret edince herkes şimdi bu tarihe kilitlendi.



NEDEN 14 AĞUSTOS BU TARİHİN ÖNEMİ NE?
14 Ağustos rastgele seçilmiş bir tarih değil. Bu tarih AK Parti'nin kuruluş tarihi. 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti kurulmuştu. FETÖ yandaşı hesaplarda da bu noktaya vurgu yapılıyor, aşağıdaki twit de bunun bir örneği;