ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta 49 yaşındaki ev hanımı Meliha Ercan, şiddet gördüğü eşinin kızlarını öldürmesiyle sonuçlanan acı dolu yıllarını kitap haline getirecek.

Ercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1995'te evlenmesinin ardından Funda ve Tutku adında iki kız çocuk sahibi olduğunu ve daha sonra eşinden fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğünü söyledi.

Defalarca eşinden boşanmayı denediğini ancak çocuklarını düşündüğü için bunu başaramadığını anlatan Ercan, "Son boşanma davamızı açtığımda eşim bundan kızımız Funda'yı sorumlu tutarak tabancayla vurdu ve ölümüne sebep oldu" diye konuştu.

Hayatta olan diğer kızıyla yeni bir hayat kurmak istediğini belirten Ercan, şnları kaydetti:

"Kendim için hiç bir beklentim yok. Benim bir kızım daha var. Diğer kızım için yapamadığım her şeyi o kızım için yapmak istiyorum. O da bu şehirde bugüne kadar olmadı. Kendi yaşadıklarımı kimseye söyleyemedim. Yaşadıklarımı, eşimin kızımı öldürmesini başkalarına örnek olması için unutturmak istemiyorum. İmkanlarım el verirse kızımın 18. yaş günü olan 12 Kasım'da, yazdığım kitabı bastıracağım. Çünkü ben onun her doğum gününde onun çok istediği şeyleri yaptım." 

Hayatı boyunca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü  kutlamadığını anlatan Ercan, "Ne zaman kadının öldürülmediği bir gün olur, o zaman kadınlar gününü kutlarım" dedi.