İzmir’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar vatandaşların keyifli anlar yaşamasına sahne oldu.
Yurt genelindeki kar yağışı İzmir’de sabah saatlerinde etkili oldu. Özellikle Bornova Atatürk Mahallesi, Evka 4 semti, Bayraklı’nın yüksek kesimleri, Buca Gölet civarında kar yağışı etkili oldu. Karın tadını çıkarmak için 7’den 70’e herkes dışarı çıkıp kar topu oynayıp karda yürüyüş yaptı. Kent merkezinde kısa süreli etkili olan kar, tutmadan kesildi. İzmir-Manisa Karayolu sabah saatlerinde yoğun kar nedeniyle tıkanma noktasına gelirken karayolları ekiplerinin çalışmasıyla yol açık kaldı. Bir TIR’ın kayarak yan durması nedeni ile yol kısmen araç trafiğine kapandı. Uzun uğraşlar sonrası yolu kapatan TIR kaldırılarak yol araç trafiğine açıldı. Zaman zaman İzmir-Manisa arasında etkili olan kar kürüme araçları ve tuzlama çalışmaları sayesinde yolları kapamadı. Kayma tehlikesi nedeniyle İzmir-Manisa karayoluna alınmayan TIR ve kamyon gibi büyük araçlar, yaklaşık 3 saat aradan sonra kar yağışının hafiflemesi ile tekrar trafiğe alındı. Bornova’nın köylerinde kapanan yollar belediye ekiplerinin çalışmasıyla açıldı.
Öte yandan karın keyfini çıkarmak isteyenler, araçlarını yol kenarına çekip çocuklarıyla kar topu oynayıp bol bol fotoğraf çektirdi. Zaman zaman karlı havada güneş yüzünü gösterdi.
EVSİZLERE BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTI
Soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, barınma sorunu yaşayan vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından koruma altına alındı. Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nin yanı sıra Kültürpark’taki hollerden biri de evsizlere ayrıldı. Ayrıca, kurulan mobil ekiplerle alınan ihbarları değerlendiren Büyükşehir belediyesi, yardıma muhtaç kişileri bulundukları yerden alarak barınmalarını sağlıyor.