Fethiye Belediyesi, Macaristan’ın termal turizm başkenti olan Heviz Belediyesi ile kardeş şehir oluyor.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında Macaristan’a gelen Fethiye Belediye heyeti, Macaristan Türk-Macar Ticaret Odası (Turkcham) Yönetim Kurulu ile toplantı yaptı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Fethiye’nin Macaristan’dan gelecek Macar turistler için cazibe merkezi olunması için atılacak adımlar konuşuldu. Turkcham Başkanı Suat Karakuş, Türkiye’ye gelen yıllık Macar turist sayısının 100 bin olduğunu, Antalya’ya ise yaklaşık 40 bin Macar turistin geldiğini, ancak Fethiye’de tatilini geçiren Macar sayısının yüzü geçmediğini, bu rakamın binlere ulaşması için Fethiye Belediyesi ile tanıtım kampanyasının yapılmasının gerektiğini söyledi.
Toplantıya Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay ve Meclis Üyesi Onat Akdu, Turkcham adına ise Suat Karakuş, Birol Öztürk, Mustafa Sezen, Alpaslan Ertüngealp ve Heviz şehrinin Fahri Türkiye Temsilcisi Türk dostu TamasHegedüs katıldı. Toplantının ardından Heviz’e geçen Fethiye Belediyesi heyeti, Heviz Belediye Başkan Yardımcıları JanosJozsef Kepli ve FerencLukacs tarafından karşılandı. Yapılan toplantının ardından kardeş şehir protokol anlaşması imzalandı.
İHA muhabirine konuşan Fethiye Belediye Başkanı Saatçi, yaptıkları protokol anlaşmasının ardından Heviz Belediye Heyeti Nisan ayı içinde Fethiye’ye geleceklerini, kardeş şehir anlaşmasının ise Heviz’de her yıl 1 Mayıs tarihinde düzenlenen festivalde imzalanacağını, Fethiye turizmini Macaristan’ın üzerinden Batı-Avrupa ülkelerine açmak için çaba gösterdiklerini söyledi.