ANTALYA (İHA) – MATSO, Manavgat Belediyesi işbirliği ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla “Ne varsa Manavgat’ta var” gerçekleştirilen etkinlik Manavgatlı firmaları bir araya getirdi.
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Belediyesi işbirliğinde, turizm dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla ‘Ne varsa Manavgat’ta Var’ sloganıyla firmaların katıldığı etkinlik düzenlendi. Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, firmaların yetkilileri katıldı.
Etkinliği, Manavgat Belediyesi’nin katkıları ve turizm derneklerinin işbirliğinde Manavgat ticaretini geliştirme amacıyla düzenlediklerini kaydeden MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, “Bu organizasyonu MATSO’nun 17 meslek komite başkanları ile organize ettik. Odamızda bulunan 17 komitenin ve komite başkanlarının ortaya koyduğu bir proje. Sivil toplum kuruluşlarımız bu projeye inandı ve destek verdi. Amacımız Manavgat’ta toplu alım yapan firmaları, konaklama tesisleri, restoran gibi işletmelerle toplu satış yapan tedarikçilerle bir araya getirmek, onları buluşturmak” dedi.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da Manavgat’ta turizm işletmecileriyle tedarikçileri bir araya getirmenin ve buluşturmanın önemine işaret ederek, şöyle konuştu:
“Bu etkinlik insanımıza değer verildiğinde neler yapabileceğini gösteren çok önemli bir projedir. Bu projeyle MATSO’nun perakendecilere ‘Biz turizmin başkentiyiz. Bizim pazar problemimiz yoktur’ diyor. Manavgat’ın 2 argümanı var turizm ve tarım. Dünya ve Türkiye ölçeğinde bu çok önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye’de gerçek manada turizm yapıldığı yerlerin başında Manavgat gelmektedir. Bu turizm sektöründe bu hizmeti veren turizmcilerin yüzde 70’e yakını Manavgatlı’dır. Biz üretim problemi birlikte çözelim diyerek bugün bu etkinlik gerçekleştiriliyor. Dışarıdan her şeyi getirebilirsiniz ama burada hepsi var."
Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel de salonun tamamıyla dolduğunu ve etkinliğe yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, “Demek ki bir ihtiyaç vardı. İşlemelerde kullanılan birçok malın ve hizmetin maliyeti arttı. Dolayısıyla da arkadaşlarımız doluya koysa olmuyor boşa koysa olmuyor. Her yıl kar marjları giderek düşse de bu işi kahramanca yürütmeye devam ediyorlar. Ancak sürekli de karları düştükçe ne yaparız diyerek kafa yoruyorlar. Ayrıca sundukları hizmetlerin birinci sınıf olmasını da istiyorlar. Acentelerin karşına hem kalite hem de ekonomik fiyatla çıkmak istiyorlar. Dolayısıyla da artık yüksek fiyatlı ürünlere yönelmemeye başladılar. Buda çok doğru değil. Bugünlerde Ülke olarak pazar oranımızı yüzde 20’lere düşürdükçe riske giriyoruz. Ülke olarak tasarrufu ne kadar yukarıda tutarsak kendimizi o kadar güvende hissederiz” dedi.
Konuşmaların ardından ‘Ne Varsa Manavgat’ta Var’ isimli etkinliğin açılış kurdelesi Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, turizm dernekleri başkanları ve sivil toplum teşkilatları başkanları tarafından kesildi.