İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) aldığı destekle Butik Pastacılık Eğitim Projesi’ni başlatan Çiğli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, sektöre nitelikli insan kaynağı sağlayacak.
Küreselleşen dünyanın yükselen sektörlerinden butik pastacılığı İzmir’de yaygınlaştırmak ve kalitesini artırmak amacıyla böyle bir projeye adım attıklarını kaydeden Okul Müdürü Oya Ada Taş, eğitim projesinin örgün öğretimde okuyan öğrenciler öncelikli olmak üzere, 18 - 35 yaş arası katılımcılara da açık olduğunu söyledi. Eğitimlerin ücretsiz olacağını ifade eden ve projeyle birlikte müfredatlarına pastacılık dalını da eklediklerine dikkat çeken Taş, “Önceliğimiz okulumuzda okuyan öğrencilerimiz. Ülkemizde ve dünyada rağbet gören pastacılık alanını gençlerle tanıştırarak, sektöre nitelikli insan gücü sağlayacağız” dedi.
Öğrencilere ve kursiyerlere pasta yapımı, pasta sunumu, hijyen ve ekipman kullanımının yanı sıra; girişimcilik, işletme ve pazarlama konularında da alanında uzman kişiler tarafından ders verildiğinin altını çizen Taş, “Öğrencilerimiz kurs esnasında öğrendiklerini, okulda açılacak pastanede pratiğe dökebilecekler. Hazırladıkları pasta ve kurabiyeleri okul pastanesinde satarak işletme ve üretimi aynı anda tecrübe edecekler” diye konuştu.
474 bin TL’lik yatırımla Kasım ayında hayata geçirilen projenin kentte bir örnek teşkil edeceğini ve projenin meslek sahibi olmayanlar için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban ise, “İZKA olarak eğitim ve istihdam alanındaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.