Avrupa’nın en prestijli organizasyonlarından biri olan 28. Boğaziçi Uluslararası Karate Turnuvası’na katılan Diyarbakırlı Sevda Artık, ikinci olarak kente gümüş madalya ile döndü.
İstanbul Ahmet Cömert spor salonunda yapılan ve 9 ülkeden 700 sporcunun katıldığı turnuvaya Amedspor, 2 sporcu ile katıldı. Genç bayanlar 48 kiloda Sevda Artık ve genç bayanlar 53 kiloda Nupelda Sırançkan ile tatemiye çıkan Amedspor’da Sevda Artık final oynayarak ikinci oldu.
İlk turu bay geçen Sevda, ikinci turda Avrupa üçüncüsü ve dünya ikincisi olan Sakaryalı rakibi karşında müsabakayı 4-0 gibi net sonuçla kazandı. 3. turda yine Türkiye şampiyonu milli sporcu olan İstanbullu rakibi karşısında 3-2 kazanan Sevda finale kaldı. Finalde başa baş giden müsabaka sonucunda taraflar birbirinden puan alamadılar. Hakem kararına kalan maçta Sevda hakem kararıyla 3-2 kaybederek ikinci oldu.
“KAÇAN ŞAMPİYONLUK BENİ HIRSLANDIRDI”
Turnuva hakkında konuşan Sevda Artık, “Bu şampiyonaya iddialı gittim. Şükürler olsun ki finale çıktım ama finalde hakem kararına takıldım. Ama olsun, daha çok çalışacağım şampiyonluğu getirmek için elimden geleni yapacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Antrenmanlarımı aksatmadan çalışmaya devam ediyorum. Benim kendime her zaman güvenim var ve aynı şekilde antrenörlerimin de bana güveni var. Önümüzdeki hafta okullar arası bölge şampiyonasına gidiyorum . Orada da final yapıp Türkiye finallerine kalmak istiyorum” dedi.
“SEVDA ÇOK İYİ HAZIRLANDI”
Antrenör Ahmet Yazar ise 9 ülkeden 700 sporcu katıldı turnuvadan madalya ile dönmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Yazar, “Turnuvaya çok iyi hazırlandık. Finalde kaçan şampiyonluk tabi ki de bizleri üzdü. Sevda’nın performansı oldukça iyiydi. Hazırlık dönemleri çok iyi geçti. Yaklaşık 6 aydan beri bir hazırlık dönemindeydi Sevda .Bu dönemi çok iyi değerlendirdi” diye konuştu.
ASIL HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONASI”
Yazar, Eylül ayında yapılacak Türkiye şampiyonasında başarılı olarak dünya şampiyonasına sporcu göndermek istediklerini söyledi. Yazar, “Dünya şampiyonasına gitmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bizlere maddi ve manevi her konuda destek olan ve her zaman yanımızda olan Amedspor kulüp eşbaşkanlarımız İhsan Avcı ile Ayten Tekeş’e ve yönetim kurulu üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunar, kazanılan bu madalyalarımızı kendilerine armağan ediyoruz” şeklinde konuştu.