Şampiyonanın çeyrek final ve yari final yarışlarında elde ettiği birinciliklerle otoritelerin dikkatini üzerine çeken yetenekli kulaç Derin Yerlikaya, ilk ulusal sınavında Türkiye rekoru kırarak altın madalyaya uzandı.
Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Şampiyonası’nda Adana İl Karmasında yer alan Adana Bilfen Koleji’nin başarılı yüzücüsü Derin Yerlikaya, 9-10 Yaş Bayanlar kategorisinde 200 metre serbest stilde Türkiye rekoru kırarak altın madalya kazandı. 11-12 Nisan tarihleri arasında Mersin Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen final yarışlarında Derin Yerlikaya, kazandığı altın madalyaya ilaveten 50 m serbest ve 50 m kelebek stillerinde de Türkiye 2’inciliğini elde etti.
FİNALDE REKOR GELDİ
Yüzme sporuna 6 yaşında başlayan Derin Yerlikaya, katıldığı yüzme yarışmalarında devamlı olarak otoritelerin dikkatini üzerine çekti. Her sene yeteneklerini daha da geliştiren disiplinli ve başarılı sporcu, ilk ciddi sınavını Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Şampiyonası’nda verdi. Türkiye’nin farklı illerinde yapılan elemeleri geçerek finalde yarışmaya hak kazanan Derin Yerlikaya Mersin’de rekora kulaç attı.
GELECEĞİ PARLAK
Yaklaşık 2 aydır Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Adana kadrosunda Baş Antrenör Martin Grabowski ile hazırlanan Derin Yerlikaya, final yarışmalarında 200 metre serbest stilde 2.29.98’lik derecesiyle hem altın madalyaya uzandı hem de Türkiye rekorunu eline geçirdi. Derin Yerlikaya’nın başarısından sonra haklı bir sevinç yaşayan Bilfen Koleji Yüzme Antrenörü Sibel Bencan Dinçer de 4 yıl önce Derin’i ilk kez havuzda izlediğinde bu yeteneğini gördüğünü belirterek, “Çok kabiliyetli ve çalışkan bir sporcu. 4 yıl boyunca beraber çalıştık ve defalarca bize mutluluk yaşattı. Geleceğin dünya ve olimpiyat şampiyonu adayı” dedi.
DERİN’E MİLLİ GÖREV
Adana’nın yüzme sporundaki yeni gururu Derin Yerlikaya, 21-22 Nisan 2015 tarihlerinde Konya’da yapılacak 5. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Oyunları Yüzme Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmesi için Yüzme Milli Takımı Baş Antrenörü Hakan Eskioğlu tarafından davet edildi.