Çevre bilincinin sağlanması için öğrencilere eğitim verip çeşitli tohumlar dağıtan Güngören Belediyesi, yetişen fidanları çevre düzenlemesinde kullanacak.

Güngören Belediyesi, Güngören Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEDÜK),bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla Güngören’deki tüm ilkokul ve ortaokullarda ki öğrencilere çevre bilinci oluşturma eğitimi verdi. ‘Minik eller yeşilleniyor’ projesi kapsamında Güngören İmam-Hatip Ortaokulu’nun konferans salonunda verilen eğitimde dağıtılacak olan çam tohumlar öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı. Ders sonrası öğrenciler sınıflarına geçerek yetiştirecekleri tohumları aldı. Böylece öğrenciler, tohumların nasıl fidan haline getireceklerini hem de bir ağacın doğa ve gelecek için ne kadar önemli olduğunu öğrendi.

16 BİN ÖĞRENCİYE TOHUM DAĞITILIYOR

Çocuklarla birlikte uygulamalı eğitime katılan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Çocuklarımıza çevre bilincini aşılıyoruz. Çünkü gelecek nesillerin bizden daha fazla dünyaya ve çevreye sahip çıkmaları lazım. Bunun içinde ilçe genelindeki 3,4,5 ve 6’ncı sınıfların tamamına çevre bilincini aşılıyoruz. 16 bin öğrencimize tohumlarımızı dağıtıyoruz. Poşetlerimizin içerisinde de 2 adet tohum bulunuyor. Onları çocuklarımız yetirilecek ve çeşitli yerlere dikeceğiz” dedi.

Üstünü toza toprağa karıştıran ilkokul öğrencisi, “Daha önce tohum saksılara ekmiştim ama bu defa saksıya ektiğim tohumu sokağa ekebileceğim. Bu çok güzel bir şey” diye konuştu.

Öğrencileri tohum ekmeye teşvik etmek için en çok fidan yetiştiren öğrencilere 1 yıl sonra çeşitli ödüller verilecek. Yetişen fidanlar ilçenin çevre düzenlemesinde kullanılacak.