SAMSUN (AA) - PTT 1. Lig'de hafta sonu sahasında Giresunspor ile karşılaşacak Samsunspor'un teknik direktörü Erhan Altın, "Seyircimiz önünde avantajımızı iyi kullanıp galibiyetle lige başlamak istiyoruz" dedi.

Altın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ilk haftalarının tüm takımlar için zorlu geçeceğini belirterek, "Giresunspor karşısında taraftar avantajımız var. Biz taraftarı ile bütünleşen bir ekibiz. Taraftarın coşkusuyla oyuncularımız da daha coşkulu ve arzulu oynuyor. İki Karadeniz ekibinin maçında en başta dostluk kazansın ama biz kendi seyircimiz önünde avantajımızı iyi kullanıp galibiyetle lige başlamak istiyoruz" diye konuştu.

Ligin tüm takımlar için hayırlı geçmesini dileyen Altın, "Kavganın olmadığı, barış ve sevginin yansıtıldığı bir sezon olsun. Tabi ki maçlarda bir takım kazanacak diğer takım kaybedecek ancak kaybeden de kazanan da aynı mantalite içinde olursa Türk futbolu kazanır" dedi.

Transfer çalışması için iki günlüğüne Romanya'ya gittiğini ve Cluj takımında forma giyen forvet oyuncusu Gregory Tade'yi izlediğini anlatan Altın,, şunları kaydetti:

"Tade çok iyi futbolcu. Takımdan ayrılmak ve bize gelmek istiyordu ancak lige iyi başladı ve 5 haftada 4 gol atınca takımı kesinlikle bırakmayacağını belirtti. Bu yüzden bu transferden vazgeçmek zorunda kaldık. Hücum hattına bir oyuncu transfer etmek adına kulüp başkanımız Emin Kar ile araştırmamız devam ediyor. Transfer günü sonuna kadar mutlaka bir forvet oyuncusu almayı planlıyoruz."

Öte yandan Samsunspor, cumartesi günü sahasında oynayacağı Giresunspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Altın yönetiminde çalışan kırmızı-beyazlı futbolcular, kültür fizik harekeleri ve taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı. İdmanda sakat olan Recep Niyaz ve Canberk Aydın takımdan ayrı koşu yaptı.