Hatay Büyükşehir Belediyesi sahipsiz hayvanların hayatını iyileştirmek adına kedi sığınma evi ve beslenme odakları yapıyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Atatürk Parkı’nda, kimsesiz kedilerin istediği zaman girip çıkabileceği, soğuk havalarda sığınabileceği, karnını doyurup yavrularını doğurarak onlara bakabileceği bir kedi sığınma evi yaptı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Mezbahalar Veterinerlik ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürlüğünce Atatürk Parkı’nda yapılan, kedi sığınma evinin yanısıra yazın sıcağında su bulamayan sokak hayvanlarının yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri beslenme odakları da yapıldı.
Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Mezbahalar Veterinerlik ve Gıda Kontrol işleri Şube Müdürü Ahmet Kilisli yaptığı açıklamada, “Hayvanların yaşamsal haklarını önemsiyoruz bu hem yasal olarak hem de insanlık olarak görevimizdir. Şehrimizde 15 ilçemizde kedi sığınma evleri yapacağız. Ayrıca her ilçede yapacağımız beslenme odakları ile sahipsiz hayvanların yaşamsal ihtiyaçlarını gidereceğiz” dedi.