Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı’nca desteklenen İdealist Gençlik Projesi, tarihi ve kültürel gezilerine Ankara’dan başladı.
Proje yürütücüsü Kastamonu Şaban-ı Veli Eğitim Kültür ve Sağlık Hizmetleri Derneği, Sıla Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler ile arkadaşlarından oluşan 50 kişilik grup, özellikle Ankara Hacı Bayram Veli Hazretleri Külliyesinde incelemelerde bulundu. Hacı Bayram Veli Hazretleri Türbesini ziyaret eden gurup, cami ve çevresindeki tarihi mekanları gezerek, bilgiler aldılar. Ayrıca öğrenciler, yol güzergahında Bağlum’da Abdulhakim Avrasi Hazretlerini ziyaret etti.
İdealist Gençlik Projesi Koordinatörü Ümit Karaman, Ankara gezisinin gençlerin eğitim ve öğretimi, sevgi, birlik ve beraberlik açısından çok başarılı geçtiğini belirterek, “Konya, Eskişehir ve Bilecik gezileriyle projemiz devam edecek. Ayrıca projeye katılan öğrencilerimize, Bilgisayar Eğitimi Kursu verilecek” dedi.
Proje Yürütücüsü ve Dernek Başkanı Enis Köklü ise, “Gençlik ve Spor Bakanlığına desteklerinden ötürü çok teşekkür ederiz. Projenin en verimli şekilde tamamlanması ve gençlerimizin faydalanması için bütün imkanlarımızı kullanacağız. Gençlerimizdeki yüksek tarih ve maneviyat şuuru bizlere daha fazla çalışma arzusu vermektedir” diye konuştu.