Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Cemil Yıldırım Türk, toplumsal dayanışmanın olması için toplumu ve her alanı kapsayan bir zihniyet dönüşümünü gerçekleştirmesinin gerekmekte olduğunu söyledi.
Türk açıklamasında, "Türkiye’nin 21’inci yüzyılda lider ülke olma arzusunu gerçekleştirmesi, bütün sosyal kesimlerin tarih, din, kültür ve benzeri ortak değerler ekseninde müşterek bir anlayış ve dayanışma içinde bulunmalarına, geleceğe birlikte yürüme azim ve kararlılığına sahip olmalarına ve devletin kurumları arasında bu yönde uyum ve anlayış birliğinin bulunmasına bağlıdır. Geleceğin birlikte inşası için; yönetim katmanları,
toplumsal kesimler, siyasi aktörler ve vatandaşlar arasında ekonomik, sosyal, siyasi alanlarda diyalog ve birliktelik zemininin oluşumuna ihtiyaç vardır" dedi.
Toplumsal uzlaşma ile hayati olarak görülen meselelerin çözüme kavuşturulabileceğine inandıklarını anlatan Türk, "Temel milli ve insani değerler ile milli ülküler ve hedefler konusunda sağlanacak bir toplumsal uzlaşma, Türkiye’nin hayati meselelerde görüş birliği içinde olmasını mümkün kılacak ve geleceğe dönük plan ve programların işbirliği içinde uygulamaya konulmasını kolaylaştıracaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, en geniş boyutta sağlanacak toplumsal uzlaşma ve mutabakat ile Türkiye’nin büyük hedeflere yönelmesini, bütün imkan, kaynak ve kabiliyetlerini lider ülke Türkiye hedefi doğrultusunda harekete geçirmesini öngörmektedir" diye konuştu.
Türk seçim çalışmaları kapsamında Gölhisar mahallesi ve bölge köylerinde de seçmen ziyaretleri gerçekleştirerek onların sıkıntılarını dinledi.