Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bahar Yürüyüşü” renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşe, kendisini Bülent Ersoy’a benzeten bir öğrenci damgasını vurdu.
Anadolu Üniversitesi’nin bütün fakültelerinden öğrencilerin katıldığı yürüyüşe bazı öğrenci kulüpleri de destek verdi. Rektörlük önünde toplanan öğrenciler, otobüslerle Valilik Meydanı’na geldi. Burada, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan yürüyüşe binlerce öğrenci katıldı. Meydanda toplanan üniversite öğrencileri, söyledikleri şarkılar ve marşlar eşliğinde danslar ederek baharın gelişini kutladılar. Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Anadolu Güneş Takımı tarafından imal edilen "Sunatolia 2" adlı güneş arabasının da katıldığı yürüyüş, valilik önünden Porsuk Bulvarı Adalara mevkiine kadar devam etti.
“ŞEHRE COŞKU KATMAK AMACIYLA BU YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Bahar Yürüyüşü”nün üniversite açısından her yıl geleneksel hale gelmiş bir organizasyon olduğunu kaydetti. Rektör Gündoğan, yürüyüşün amacından bahsederek, “Gençlerin enerjisini, heyecanını, dinamizmini şehirle buluşturmak, şehre coşku katmak amacıyla bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin cıvıl cıvıl enerjisi inşallah şehrimizde yankılanacak. Ben, bu baharın güzel geçmesini diliyorum. Böyle güzel bir havada da gençlerle, şehirle birlikte olmaktan da çok büyük mutluluk duyuyorum. Biz özellikle bu töreni, üniversitemizin içinde değil de şehirde yapıyoruz. Bu bir anlamda şehirle üniversite gençliğinin bulunmasıdır. Neticede öğrencilerimiz aynı zamanda bu şehrin evlatları. Herkese mutlu bir bahar diliyorum” dedi.
"SOKAKTA ŞOV DİYE YOLA ÇIKTIK"
Farklı tarzdaki saç tasarımlarıyla dikkat çeken öğrencileri adına konuşan Anadolu Üniversitesi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Öğretim Görevlisi Ebru Güzel Özenoğlu, "Sokakta şov" diye yola çıktıklarını anlatarak, şöyle konuştu:
"Bizim her yıl bahar yürüyüşlerimiz oluyor. Öğrencilerimiz değişik konseptlerle buna hazırlanıyorlar. Geçen yıl makyaj, bu yıl da saç konseptimiz ağırlıklı oldu. Sokakta şov diye yola çıktık. Öğrencilerimizle gayet başarılı bir çalışma yaptık. Tamamen kendi eserleri zaten. Kendileri farklı yerlerden, farklı resimlerden uyarlayarak, kıyafetlerini de kendileri dikerek çok güzel bir çalışmaya imza attılar."
YÜRÜYÜŞE "DİVA" DAMGASINI VURDU
Yürüyüşün en dikkat çekici tarafı ise, film kahramanlarını canlandırdıkları ilginç kıyafetler giyen öğrenciler oldu. Bahar yürüyüşüne katılan Güzel Sanatlar Fakültesi ve Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri tasarladıkları ilginç kıyafetler ve saç şekilleri ile tüm dikkatleri üzerilerine çektiler. Bülent Ersoy kıyafeti ve makyajı ile katılan Güzellik ve Saç Bakımı 2’nci sınıf öğrencisi Feride Cengiz yürüyüşte Diva’yı canlandırdı. Yürüyüşün en dikkat çekici ismi olan Cengiz, farklılık oluşturmak için Bülent Ersoy kılığına girdiğini söyleyerek çok mutlu olduğunu ifade etti. Cengiz, “Farklı ve güzel bir kombin olsun istedim. Bülent Ersoy’dan esinlendim. Bu yüzden Bülent Ersoy daha ilgi çekici olduğu için onu tercih ettim. Anadolu Üniversitesi’nde olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.
Etkinliğe farklı tarzlarıyla katılan diğer öğrenciler ise tepkilerin olumlu yönde olduğunu ve yürüyüşe eğlenmeye geldiklerini ifade ettiler.