TRABZON (AA) - Trabzon'da sporcuların da aralarında bulunduğu bir grup vatandaş, amatör takımlarına hizmet eden Boztepe sahasının yıkımına tepki göstererek, alternatif yeni saha istedi.

Boztepe sahasında toplanan grup adına basın açıklaması yapan Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan Vekili Mahmut Memişoğlu, ASKF'nin amacının yöredeki kulüplerin alt yapısını oluşturmak, çocukları ve gençleri bonzai gibi kötü alışkanlıklardan kurtararak, onlara spor alanı yaratmak olduğunu söyledi.

Boztepe semt sahasını birçok kulübün kullandığını dile getiren Memişoğlu, "Bir gün bu alanın satılacağını duyduk ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile konuştuk. Buranın yıkımına karşı olmadığımızı ancak buraya alternatif saha göstermesini istedik. Bu durum yaklaşık 5 ay sürdü. Maalesef belediye başkanımızdan duyarlı bir cevap alamadık. Şu anda buranın mahkeme süreci devam ediyor ve buna rağmen makineler de çalışıyor" diye konuştu.

Memişoğlu, eylemlere devam edeceklerini anlatarak, Boztepe sahasına alternatif yeni bir saha istediklerini vurguladı.

Barış Karadeniz ise gençlerin spora teşvik edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Bir sahayı yok edince kulüplerimizi de gençlerimizi de yok edeceğinizi lütfen unutmayın ve bu sese kulak verin. İnanın ki hiçbirşey kaybetmeyecek, aksine çok şey kazanacaksınız. Mahallemize güzel bir proje kazandırın ve gençleri spora teşvik edin. Alternatif bir saha ile geleceğimizi kurtarın" dedi.

Havva Çelik de çocukların spor için her zaman alana ihtiyacı olduğunu işaret ederek, çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması için bu tarz alanların önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından vatandaşlar, kısa süreli olarak trafiği kapatarak eylem yaptı.