Şahinbey Belediyesi, çevre bilinci oluşturmak ve öğrencilerin daha duyarlı olmalarını sağlamak adına TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği) işbirliği ile ilçe genelinde bulunan okullarda ödüllü atık pil toplama kampanyası başlattı.
İlçe genelindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler dahil 161 okulu kapsayan kampanya 30 Nisan 2015 tarihinde son bulacak. En fazla atık pil toplayan 3 okula ise Şahinbey Belediyesi ve TAP tarafından çeşitli ödüller verilecek.
Kampanya çerçevesinde okullara atık pil toplama kutuları dağıtıldığını söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir kalem pilin 4 metrekare toprağı kirlettiğine dikkat çekerek, “Şahinbey Belediyesi olarak amacımız çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik öğrencilerimizin duyarlı olmalarını sağlamaktır. Çünkü atık pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları vardır. Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak çevre açısından büyük tehlikeler oluşturmaktadır” diye konuştu.