Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren fırınlara yönelik yıldırım baskın düzenledi. Fırınların üretim ve satış sahalarını şafak vaktinde denetleyen zabıta ekipleri, yapılan kontrollerde gramaj ve hijyen kurallarını dikkate aldı. Sabahın ilk saatlerinde iki ayrı ekiple eş zamanlı olarak fırınları denetleyen Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri, büyük bir titizlikle yapılan denetimlerde vatandaş sağlığını ön planda tuttu.
KURALLARA UYMAYANLAR UYARILDI
Fırın denetimlerinde öncelik olarak imal edilen ekmekleri yanlarında hazır bulundurdukları tartı aleti ile tek tek ölçerek gramajlarının yerinde olup olmadığını kontrol eden ekipler, üretim şartları konusunda fırınları tepeden tırnağa inceledi. İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, sağlık muayenesi portör kâğıtları, kılık kıyafet ve kişisel temizlik kurallarına da uyulup uyulmadığına bakan ekipler; her daim kurallara uygun, tertipli, düzenli ve sağlıklı üretim yapmaları yönünde iş yeri sahiplerine uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.
DENETİMLER DEVAM EDECEK
Aliağalı vatandaşların unlu mamul tüketiminde gönül rahatlığıyla tüketebilmeleri amacıyla gerçekleştirilen denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini belirten Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Şerife Oğuzhan Aydın, “Sabahın erken saatlerinde fırınlarımızda gramaj denetimi yaptık. 12 fırınımızı denetledik ve ekmek gramajlarının yüzde 90 uygun olduğunu tespit ettik. Üretim kurallarına uygun olmayanlara uyarılarda bulunduk. Bu tür denetimlere devam edeceğiz” diyerek, halk sağlığını korumaya yönelik bu tür sıkı denetimlerin diğer iş yerlerine de yapılacağını söyledi.