ZONGULDAK'ta, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında kamu kurumlarında ve belediyelerde 4 ay süreyle çalıştırılmak üzere alınacak 500 kişi, başvuruda bulunan 6 bin 652 kişi arasında noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile belirlendi.
Kaymakamlıklar, ilçe ve belde belediyeleri, çeşitli kamu kurumları ve okullarda işe alınacak 500 kişi için toplam 6 bin 652 kişi başvuruda bulundu. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişine iş başvurusunda bulunanların büyük bölümü katıldı. Numaralı toplarla yapılan çekilişte ismi okunanlar, 16 Şubat'ta görevlendirildikleri kurumlarda işbaşı yapacak olmanın sevincini yaşadı. İsmi okunmayanlar ise üzüntü içinde salondan ayrıldı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, daha önce aynı program kapsamında 522 kişiyi işe yerleştirdiklerini, ek olarak 500 kişiyi daha işe yerleştireceklerini söyledi. Demirsu, "Amacımız uzun süre çalışmayan, işe yerleştirmede güçlük çektiğimiz kişileri bu yolla geçici olarak istihdam etmek. Bu kurumlarda çalışan kişilierin maaşlarını sigortalarını biz ödeyeceğiz. 4 ay geçici olarak alınacaklar. Ek olarak 3 ay sonra tekrar yeni programlarımız başlayacak" dedi.

FOTOĞRAFLI