Muhtarlık ile Gölyayla Köyü Derneği tarafından ilçe merkezine yaklaşık 24 kilometre mesafedeki 2 bin 300 rakımlı köy alanında düzenlenen şenliğe, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, çeşitli derneklere mensup dağcılar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dağcılar, bazı köylüler, yörede "lazboard" adı verilen tahtalarla kayak yapmak üzere 4 kilometrelik parkura geldi. Önce deneme yaparak kayak tahtasına alışmaya çalışan dağcılar ve köylüler, daha sonra kaymaya başladı.

Yaylada 3 kategoride yapılan yarışmaya, 56 yarışmacı katıldı. Dereceye girebilmek için kıyasıya yarışlar gerçekleştirilirken, bazı yarışmacılar da düşmekten kurtulamadı. Yarışmada, dereceye girenlere ödül verildi.

Gölyayla köyü sakinlerinin de katıldığı etkinlikte, bazı vatandaşlar naylon poşet ve şambrel ile kaymaya çalıştı.

Bazı vatandaşlar, köy meydanında yakılan ateşin etrafında horon oynayarak şenliğin tadını çıkarmaya çalıştı. Sağlık ekiplerinin de olası kazalara karşı tedbir aldığı şenlikte, katılımcılara etli pilav ikram edildi.

İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, AA muhabirine açıklamada, ilçenin kış turizmi açısından zengin kaynaklara sahip olduğunu ifade ederek, şunları aktardı:

"Gerek yaz, gerek kış turizmi açısından ve gerekse yayla potansiyeline sahip bir ilçemiz. Uzungöl ve Ayder Yaylası arasına sıkışmış kalmış bir yer. Ciddi anlamda değerlere sahip bir ilçemiz. Buraları turizme açarken daha planlı yapma şansımız var. Burada birtakım gelenekler de var. Petran Yaylası'nda hem de Kabahor köyünde vatandaşlarımız yüzme tahtası ile kayak yapıyorlar. Bu yerel bir değerdir. Bunun gibi birçok değerler var. Yerel değerleri geri plana atmadan mevcut potansiyellerle birleştirilerek ilçemizi hem yaz hem kış hem de yayla turizmine ön plana çıkartmak istiyoruz."

Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu ise İkizdere Vadisi'nin turizm bölgesi olacağını belirterek, "İkizdere ilçesinin geleceği turizmdir. Hem kış hem de yaz turizmi ile bu vadiyi en güzel şenliklerle tanıtmaya çalışıyoruz" görüşünü paylaştı.

Bu bölgede henüz tesisler olmadığını vurgulayan Kösoğlu, "En büyük eksiğimiz, konaklama tesisleri. Büyük bir potansiyelimiz var ama bu potansiyeli harekete geçiremiyoruz. Kayak yapmak için mutlaka tesis lazım. Tesis olmadan kayak olması mümkün değil. İnşallah bu tür şenliklerle bu bölgeyi daha iyi tanıtmaya çalışıyoruz ve yatırımcıları bu bölgeye çekmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Köy Muhtarı Dursun Ali Kan ise "İkizdere ilçemiz kış turizmine uygun bir yerdir. Kayak sporu yapanların dikkatlerini köyümüze çekmek istiyoruz" dedi.