Çanakkale Destanı’nın 100.yılında Eyüp Belediyesi unutulmaz bir projeye imza atıyor. Haliç’in kıyısında kurulan dev Çanakkale platosunda, gerçeği aratmayan savaş sahneleri için son hazırlıklar tamamlandı.
Ülkenin bölünmez bütünlüğünün nasıl kazanıldığının unutulmaması için hazırlanan gösteri, Haliç kıyısına yerleştirilen savaş platosu ile canlandırılacak. 100 yıl önce şanlı Türk ordusunun gerçekleştirdiği destan, 40 kişilik sanatçı grubuyla tiyatral bir şekilde hafızalara kazınacak. Oyuncular ve teknik ekip yarın başlayacak olan gösteriler için son provalarını da tamamladı.
17 Mart Salı günü başlayıp, 23 Mart Pazartesi akşamına kadar devam edecek Çanakkale Destanı’nın canlandırılacağı programda Beyaz Düşler Sahnesi oyuncuları, Çanakkale’de savaşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk askerlerini, subaylarını, düşman kuvvetlerini, Anzak askerlerini ve ailelerin yaşadığı duygusal anları canlandıracak.
Vatandaşlar, bir hafta boyunca seanslar şeklinde sahnelenecek Çanakkale Destanı gösterimini izleyebilecekler. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da 17 Mart Salı günü saat 14.00’de yapılacak açılış programına katılacak. Program, Mehteran ekibinin, Çanakkale platosunu ziyarete gelen izleyicilere vereceği konserle başlayacak. Konserin ardından açılış, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve ilçe protokolü tarafından yapılacak.
Başkan Aydın’ın konuşmasının ardından Eyüp sınırları içerisindeki ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilerin şehit düşen Mehmetçiklere yazdığı mektupların bağlandığı beyaz balonlar gökyüzüne salınacak.
"ASIL AMACIMIZ ÇANAKKALE RUHUNU YAKALAYABİLMEK"
Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşların bir saat içerisinde Çanakkale’nin tarihini anlatan bir gösteri oluşturduklarını belirten organizasyon sorumlusu Hüseyin Tekcan, "Sekiz dönüm üzerine kurulu bu alan, sinema platosu ve seyirciler ayakta izliyorlar. Yani olayların içerisinde yer alıyorlar. Bütün bunları yaparken gerçeğine uygun bir şekilde yapmaya özen gösterdik. Asıl amacımız burada Çanakkale ruhunu yakalayabilmektir" dedi.