SİNOP (AA) - Sinop'ta, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

Vali Yasemin Özata Çetinkaya başkanlığında, Valilik salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten,  İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Seçim Kurulu Başkanı Şamil Koç, kaymakamlar, İl Yazı İşleri Müdürü Cengizhan Ersoy ve ilgililer katıldı.

Vali Çetinkaya, milletvekili genel seçimlerinin Sinop'ta huzur ortamı içinde, güven ve sağlıklı bir şekilde yapılmasını temin etmek ve vatandaşların özgür iradelerini sandığa yansıtmalarını sağlamaya yönelik 298 sayılı Seçim Kanunu,Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği seçim takviminde belirtilen hükümleri ve kuralları gözden geçirmek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak amacıyla toplandıklarını söyledi.

Seçimlerle ilgili olarak İçişleri Bakanlığınca bir genelge yayımlandığınıda hatırlatan Çetinkaya, "Yayımlanan genelgede Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takvimi ve Seçim Kanunu kapsamında alınması gereken tedbirler belirtilmiştir. Bizler de belirtilen bu genelge kapsamında ilimizde milletvekili seçimlerinin huzur ve güven içinde gerçekleşmesi için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Bu nedenle 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.