7 Aralık Üniversitesi Merkez Kampüs’te bulunan “Üniversite Misafirhanesi” yapılan eklemeler ve değişiklikler sonrasında “Kilis 7 Aralık Üniversitesi Uygulama Oteli” adıyla hizmete girdi.
Değişikliklerin ardından uygulama otelinin toplam yatak kapasitesi 67’ye, oda sayısı 27’ye, suit oda sayısı ise 6’ya yükseldi.
1 adet VIP süit odanın bulunduğu otelde, aile odası, tek ve çift kişilik olarak düzenlenen odalar da bulunuyor. Odalarda 24 saat sıcak su, uydu tv sistemi ve mini bar bulunuyor. Otelde ayrıca 100 kişilik konferans salonu, 50 kişilik toplantı salonu, 75 kişilik cep sineması ve VIP yemek salonu da otel müşterilerinin hizmetinde olacak.Yapılan değişiklerle hem otelde kalacak olan konukların, hem de üniversite personeli ile öğrencilerinin yararlanabileceği, kahvaltı ve alakart menü (seçmeli yemek) çeşitleri hizmetinin verileceği 300 kişilik fırınlı bir restoran bulunuyor. Otel müşterilerine kahvaltı da ücretsiz olarak verilecek. Üniversite yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Uygulama otelinin 3 yıldızlı otel statüsüne kavuşması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gerekli başvurular yapılacağı bildirildi.
Otelde yapılan bir diğer değişiklik ise Kilis manzaralı Teras Kafe’nin hizmete girecek olması. 7 Aralık Üniversitesi Uygulama Oteli’nde Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri de uygulama ve staj yapma olanağı bulacaklar.