Eskişehir’de AK Parti Mahalle Köy Başkanları Teşkilat Toplantısı düzenlendi.
Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, teşkilat çalışmalarına değinerek, muhalefet partilerine yüklendi. İktidar partisi olarak 13 yıldır hem Türkiye hem de Eskişehir’de ciddi çalışmaları olduğunu söyleyen Ünlü, “Türkiye’yi karanlık yıllardan çıkarıp, parlayan bir ülke haline getirdik. Şuanda Türkiye üzerinde ciddi manada oyunlar oynanıyor. Bunlar her seçim döneminde yaşadığımız artık ezberlediğimiz bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Biz bunlara asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
"YENİ ANAYASA İLE TÜRKİYE’DE İSTİKRAR KALICI HALE GELECEK"
Muhalefet partilerinin Türkiye üzerinde hiçbir çalışmalarının olmadığını iddia eden İl Başkanı Ünlü, “İki muhalefet partisinin de tek temel amacı, Türkiye’nin 90’lı yıllardaki koalisyonlu partilere dönmek istemesidir. 2015 seçimleri bizim için çok önemli. 2015 seçimlerinden sonra değişecek anayasa sistemin istikrara sabitlenmesidir. Yeni Anayasa ile birlikte Türkiye’de istikrar kalıcı hale gelecektir. Siyasi oyunlar, operasyonlar gerçekleştirilemeyecektir” dedi.
Ünlü, Eskişehir’deki çalışmalarını ciddi anlamda gerçekleştirdiklerini belirterek, bu dava uğruna mücadele edildiği takdirde, Eskişehir’de 4 Türkiye’de 400 milletvekili çıkaracaklarını dile getirdi.
"ELEŞTİRİ TAHAMMÜLÜ OLMAYAN BİR BAŞKAN VAR"
“Güya Eskişehir’de sosyal demokrat anlayışlı 3 parti var” diyerek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in televizyon muhabirine meclisten kovmasını gündeme getiren İl Başkanı Ünlü, “Eleştiri tahammülü olmayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı görüyoruz. Arkadaşlar sosyal demokrasiden, basın özgürlüğünden bahsediyorlar ama böyle bir özgürlük anlayışlarının olmadığı apaçık ortadadır” şeklinde konuştu.
"MECLİS, SİZİN AT OYNATACAĞINIZ BİR MEKAN DEĞİL"
Partilerin olmazsa olmazının teşkilatlar olduğunu vurgulayan AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise, başarılı olmak için yeni bir Anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Koca, “Mahalle temsilcilikleri AK Parti’nin gören gözü, tutan eli, işiten kulağıdır” diye belirtti.
Koca, Ak Parti’nin çok büyük zorluklardan geçtiğini aktararak, 7 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerde de başarılı olmaları gerektiğini vurguladı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan bir televizyon muhabirinin meclisten atılması konusuna da değinen Koca, "Büyükşehir Belediye Meclisi sizin at oynatacağınız bir mekan değil. Eskişehir milletinin meclisidir. Eskişehir ile ilgili hangi konu varsa haber yapılacak ve sansür uygulanmayacaktır. Sansür uygulamanıza müade etmeyeceğiz" dedi.
Toplantı Ak Parti İl Teşkilat Başkanı Av. İsmail Hakkı Civelek’in sunumu ile sona erdi.