Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü su ve kanalizasyon ile ilgili yaşanan sıkıntıları gidermeye devam ediyor.
Yazıhan Karasu içme suyu ana şebekede yaşanan sıkıntı MASKİ arıza ekiplerinin müdahalesi ile giderildi. Özellikle şebeke kayıp ve kaçakların önüne geçilmesi için mücadele eden MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, arıza onarımını bir gün içerisinde gerçekleştirdiğini ifade eden MASKİ Yazıhan Şube Şefliği sorumlusu Mustafa Kuşbey, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’in vatandaşların mağdur olmaması ve şebeke kayıp ve kaçaklarının önüne geçilmesi noktasında çok hassas olduğunu kaydetti.
Bu doğrultuda ana şebekede yaşanan sıkıntıların bir an önce tespit edilip onarılması noktasında çalışmalar yürüttüklerini belirten Kuşbey, “Yazıhan Karasu Şebekesi içme suyu ana şebekesinde aniden bir arıza tespit ettik. MASKİ arıza ekibi müdahale ederek sıkıntıyı giderdi. Şebeke kaybının önüne geçmek için bu türlü çalışmalarımız devam edecek. Zor şartlarda arızalarımızı gidermeye çalışıyoruz. Malum kış ayının içindeyiz. Müdahale ederken çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. Arızaları tespit ederken şebekemizde bulunan akıllı vanalar sayesinde arızaları tespit ediyoruz. Akıllı vanalar arızanın bulunduğu yerde ses çıkarıyor. Bizde bölgeyi tarayıp tespit ederek arızaları gideriyoruz” dedi.