İstanbul 3.bölgeden AK Parti Aday Adayı olan Samsunlu ünlu iş adamı Hasan Kaya Aşcı Tekstil sektöründe Türkiye'nin tüm illerindeki tekstil fabrikalarına konfeksiyon makinaları ve ekipmanları tedarik eden, sektörün en büyük şirketi ASTAŞ JUKİ firmasının Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Hasan Kaya Aşcı siyasette de hız kesmiyor. İstanbul 3. bölgeden AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Hasan Kaya Aşcı'ya İstanbullular büyük ilgi gösterirken, Karadenizliler de Aşçı'nın İstanbul'dan milletvekilliği adaylığına büyük destek veriyor.

AŞÇI'YA İLGİ BÜYÜYOR

Özellikle iş dünyasında göstermiş olduğu büyük başarılarla gündeme gelen ve Samsun'un, İstanbul'daki gurur duyduğu iş adamlarından biri olan Aşcı;
"7 Haziranda yapılacak olan milletvekilliği seçimleri özellikle ülkemizin 2023 hedeflerine hızlı bir şekilde ulaşması açısından son derece önemli seçimlerdir.
AK Parti 13 yıllık iktidar döneminde halkla bütünleşen ve hizmeti esas alan bir partidir. Bizlerde milletvekili seçildiğimiz takdirde halkımıza en iyi
hizmeti vermek için aday adayı olduk. Gerek AK parti teşkilatları gerekse halkımızın şahsımıza göstermiş olduğu teveccüh ve ilgiye layık olmaya çalışacağım" dedi.


HASAN KAYA AŞCI'NIN ÖZ GEÇMİŞİ

11 Ocak 1954 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde dünyaya geldi.

Bafra'da başladığı eğitim hayatına Sinop'un Boyabat ilçesindeki Imam-Hatip okulunda devam etti.

1976 yılında vatani görevimi tamamladı.

Bafra'da başlayan iş hayatına Istanbul'da devam etti.

İlk olarak 1981 yılında uluslararası ticaret kapsamında kardeşi Vedat Aşcı ile birlikte Almanya - Türkiye arasında faaliyet gösteren bir ithalat - ihracat şirketi kurdu.

Özellikle 1984 sonrasında ülke ekonomisinin serbest piyasa koşullarında dışa açılma sürecinde Türkiye'nin tüm  illerindeki tekstil fabrikalarına konfeksiyon makinaları ve ekipmanları tedarik eden, sektörün en büyük şirketi haline gelen ASTAŞ firmasını kardeşi Vedat Aşcı ile birlikte faaliyete geçirdi.
Bu büyümeye paralel olarak JUKI Sanayi Dikiş Makinalarını ve 28 dünya lideri markayı sektöre ve ülkemize kazandırdı.

Konfeksiyon ve hazır giyim sektöründe lider olan şirket ASTAŞ JUKI, bu sektörde edindiği bilgi birikimlerini ve deneyimlerini
farklı sektörlerde de değerlendirmek amacıyla yeni yatırım olarak inşaat projelerine başladı.
Yönetim Kurulu Başkanlığını kardeşi Vedat AŞCI'nın yaptığı, kendisinin Yönetim Kurulu Bşk. Yardımcısı olduğu, yeğenleri Tuncay AŞCI ve Turgay AŞCI'nın
Yönetim Kurulu Üyesi olduğu aile şirketi ASTAŞ HOLDİNG olarak inşaat sektöründeki girişimleri 2007 yılında tamamlanan Kempinski Residences markası
ile başlamış olup dünya standartlarında rezidans, iş merkezi, alışveriş merkezi projesi olan Astoria Avm & Rezidans ile hayata geçti.
ASTAŞ HOLDİNG olarak akabinde Bellevue Residences Managed by Kempinski ve Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski tamamlanıp faaliyete geçirildi.

2014 yılında dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli otellerinden olan The Residences & Mandarin Oriental, Bodrum faaliyete geçirildi.
Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, ülke turizm sektörüne katkı sağlamak amacıyla 19 Mayıs Üniversitesi Şevket Aşcı Turizm Fakültesi’ni 2014 yılında
tamamlayıp eğitim hayatına kazandırıldı. Hali hazırda inşaatı devam eden cami, kuran kursu ve lojmanlar olup kısa bir süre sonra hizmete geçecektir.
Birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevlerde bulunan Aşçı. Halen SAMKON (Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu) Genel Başkanlığı görevini yürütmekte.

Aynı zamanda Bayrampaşa Bafralılar Derneğinde başladığı sivil toplum kuruluşları faaliyetlerine SADEF Samsun Dernekler Federasyonu’nda 5 yıl süre ile Genel Başkanlık yaparak devam etti.

Bu tecrübe ve birikimlerini Türkiye siyasetine katkı sunmak amacıyla AK Parti Istanbul 3.Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.
Aşcı, Evli ve 3 çocuk babası.