Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Hikmet Dersleri kapsamında Gaziantepli kadınlar ile “Zamanı Kuran Kadınlar” söyleşisinde bir araya gelen Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan, Hz. Hatice’nin hayatını anlattı.
Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda Hz. Muhammed döneminde önemli görevler üstlenen kadınları anlatan Eraslan, bu kadınlarından birisinin Hz. Hatice olduğunu söyledi.
Eraslan, Hz. Peygamber’in Hz. Hatice, Hz. Ayşe, Hz. Fatıma ve Hz. Asiye’nin hayatından değişik örnekler vererek, günümüz kadınlarının da bu sahabe kadınlar gibi yaşamalarını tavsiye etti.
Nisan ayının Kutlu Doğum ayı olduğunu ve bundan dolayı bu söyleşiyi Nisan ayında tercih ettiğini aktaran Eraslan, Hz. Hatice ile Hz. Muhammed’in hayat düsturlarının birbirine yakın olduğuna vurgu yaptı. Sibel Eraslan, “Eğer Kuran’ı anlamak istiyorsak Hz. Peygamber’in hayatına bakmamız lazım. O’nun hayatını daha yakından tanımamız gerekiyor” dedi.
Program sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, katkılarından ve söyleşisinden dolayı Sibel Eraslan’a çiçek takdim etti. Vali Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya ise Gaziantep’e özgü kutnu kumaşı hediye etti.