Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Hatay’ın ’Büyükşehir’ statüsüne alınmasının ardından ilçeye hizmet anlamında hiçbir şey yapılmadığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi’nin tek yaptığı şey iki caddeye astığı bez parçası" dedi.
Başkan Şimşek, Erzin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni halka şikayet etti.
2014 yerel seçimlerinden önce 20 yılda yapılmayan hizmetleri Erzin’de gerçekleştirdiklerini söyleyen Şimşek, "Kanalizasyon çalışmaları nedeniyle bozulan yollarımızı asfaltlayamadık. Çünkü Hatay ’büyükşehir’ statüsüne kavuştu. Yerel seçimlerin üzerinden 10 ay gibi bir zaman geçmiş şu güne kadar hizmet anlamında hiçbir şey yapılmadı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tek yaptığı şey iki caddeye astığı bez parçası. Erzin bunları hak etmiyor. Yıllarca atıl durumda bırakılan Erzin’i 5 yılda şaha kaldırdık. Fakat Büyükşehir Yasası ile elimiz kolumuz bağlandı. Yağmurlar nedeniyle bozulan yollarımızdan ne insan geçebiliyor ne de araçlar. Boynumuz bükük bir şekilde dolaşıyoruz. Dağın öte yüzü kendilerinin olsun. Böyle ilçesine bakmayan, insanlarımızı mağdur eden Büyükşehir Belediyesi istemiyoruz” diye konuştu.
Kutlamalar kapsamında, öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterileri sunuldu, kurtuluş bayramı dolayısıyla çeşitli dallarda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.