TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Sportif Direktörü Süleyman Hurma, terör saldırılarına ilişkin, "Milletimizin, askerimizin, polisimizin, devletimizin sonuna kadar yanındayız. Bu ülkenin bütün evlatları da öyle olacaktır" dedi.

Hurma, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, şehitler için yaşadığı üzüntüyü ifade etmek istediğini belirterek, "Her milletin var oluş sebebi kendi çocuklarını, geleceğini korumaktır ama üzülerek söylüyorum, ne olduğunu, kime hizmet ettiğini bilmediğimiz, onları kardeşlerimiz saydığımız insanlar, çocuklarımıza pusu kurarak, bir bir toprağa düşürüyorlar. Bu çok ağır bir dram" diye konuştu.

İçindeki öfkeyi ve acıyı bir kenara koyarak konuşmanın, çok kolay olmadığını vurgulayan Hurma, "Milletimizin, askerimizin, polisimizin, devletimizin sonuna kadar yanındayız. Bu ülkenin bütün evlatları da öyle olacaktır. Allah bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına acı yaşatmasın. Umuyorum ki bugün yaşananlar son olur. İnsanlar evlerinde huzurlu olurlar. Şehitlerimizin birinin acısını yüreğimizde kapatmadan, diğerinin olması çok üzücü. Allah o annelere, babalara sabır versin. Gerçekten onların durumunu anlamak, kabul etmek çok güç" ifadelerini kullandı. 

 

- "Terörist istedi diye ülkenin durmasını uygun bulmuyorum"

 

Hurma, terör olayları nedeniyle futbola ara verilip verilmemesi konusunda düşüncelerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Evlatlarımız bir bir yere düşerken, futbol konuşmak ve oynamak güzel bir şey değil ancak şunu da söylemek istiyorum, biz devlet adamı değiliz. Bu işin stratejisini hesaplayacak bilgiye sahip değiliz. Halkız, spor adamıyız. Biz sadece sevinir, üzülürüz. Vergimizi veririz, ülkemiz için çalışırız. Onun ötesinde bir şeyi bilmek kolay değil. Devlet büyüklerimiz bu konuda ne düşünür bilmiyorum ama teröristler istedi diye ülkenin durmasını da akla uygun bulmuyorum. Futbol bir eğlence, evlatlarımız şehit olurken eğlenmeyeceğiz, içimiz kan ağlayacak ama yaşamımızı sürdürüyor olmamız gerekir ki o hainlerin ekmeklerine yağ sürmeyelim. Ülkemiz, devletimiz, ne karar alırsa biz o karara kayıtsız şartsız uyacak kadar ülkemizi ve insanımızı seviyoruz."

 

- "Tribünlerin dolmasını istiyoruz"

 

Trabzonspor'un kendi dinamikleri olan, Türk futbolunda devrim yaratmış, şampiyonluğu İstanbul'un dışına çıkarmış, Anadolu'nun beyi olmuş çok değerli sporcu ve spor adamları çıkarmış bir kulüp olduğunu vurgulayan Hurma, "Böyle bir kulübün sportif direktörü olmaktan gurur duyuyorum. Umuyorum ki bu sezon ve önümüzde ki sezon camiamızın istediği, beklediği başarıları yerine getirebiliriz. Taraftarımız bizden yıldız oyuncusu olan, savaşan, mücadele eden ve Trabzonspor ruhu olan bir takım istiyor. Biz de taraftarlarımızı sahada istiyoruz. Kombine biletlerimizin sayısının artmasını ve tribünlerin dolmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

 

- "Taşlar tam olarak yerine oturmadı"

 

Büyük kulüplerde transfer çalışmalarının temmuz ayında başlamaması gerektiğini belirten Hurma, göreve geldikleri sürenin ardından oluşan koşullar ve imkanlar ölçüsünde transfer yaptıklarını kaydetti. 

Gelecek transfer dönemlerinde daha yüksek kalitede ve daha düşük maliyette oyuncuları alacaklarını anlatan Hurma, "Mutlaka Trabzonspor taraftarının arzu ettiği sonuçları buraya getirecek kadroyu oluşturacağız. Şu anda taşlar tam olarak yerine oturmadı. Beklediğimiz ve arzu ettiğimiz durumu henüz oluşturamadık. Bir takım oyuncuları göndermek, getirmek kolay değil. Bunlar bütçe ve para meselesi. Bütün bunları göz önüne aldığımızda taşları yerine oturttuğumuz söylenemez" diye konuştu.  

Hurma, sakatlıkları bulunan Bosingwa ve Alex Bourceanu'nun durumuyla ilgili, " Bosingwa, mukaveleli oyuncumuz. Şu anda sakatlığı sürüyor. Sanıyorum ki mart ayında takıma dönebilir. Eğer çok iyi çalışırsa, ekstra bir sakatlık çıkmaz ise mart ayında devam edebilir. Mukavelesini uzatmak gibi şu anda bir düşüncemiz yok. Bekleyip durumu görmek istiyoruz. Alex hala sakat. Sakatlığı tekrar nüksetti. O da fiziksel olarak performans olarak iyi durumda değil" ifadelerini kullandı. 

 

- Kaptanlık konusu

 

Takımda kaptanlık sorunu bulunmadığını kaydeden Hurma, Mbia'ya kaptanlık verilip verilmeyeceğiyle ilgili, "Trabzonspor takımının kaptanı var. İkinci kaptanı var. Böyle bir sorunumuz olmadı. Gündemde böyle bir düşünce yok. Aklımıza gelmeyen bir şekilde yazılıp çiziliyor" dedi. 

Ligin 4. haftasında Kayserispor ile yapacakları maça da değinen Süleyman Hurma, "10 yıl Kayserispor'da çok iyi şeyler yaşadık. Orada güzel günler de kötü günler de yaşadık. Şu anda orada Trabzonspor'da oynamış, hocalık yapmış biri var. Futbol böyle bir oyun. Tek dileğim şu olacaktır, inşallah kötü bir şey olmaz. Temiz bir maç olur, sakatlık olmaz. İnşallah hakem hatası nedeniyle kimse kaybetmez. Bir profesyonel olarak tabi ki kazanmayı isterim" şeklinde görüş belirtti. 

Hurma, teknik direktör Şota Arveladze ile yapımı süren Akyazı Stadı'nda gelecek hafta incelemelerde bulunacağını, eksiklik görmeleri halinde bunları yetkilileri ileteceklerini bildirdi. 

 

- "En büyük sıkıntımız sabırdan yana"

 

Hurma, ligin ilk 3 haftalık bölümüne bakıldığında, takımların fotoğrafının net bir şekilde ortaya çıkmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Hedefimiz, öncelikle bir takım oluşturmak ve şampiyonluk yarışı içine girmek. Şampiyon olabiliyorsak olmak, olamıyorsak da taraftar, sizler, bizler maçı seyrettiğimizde 'Eğer iki oyuncu daha alırsak, şu noktaları takviye edebilirsek bu takım şampiyon olabilir' diyebilecek takım ortaya çıkarmak. O resim yavaş yavaş ortaya çıkıyor çünkü iyi, ciddi bir iskeletimiz var. Bundan sonra yapacağımız, bu takımı mümkün olduğunca birbirine bağlamak, yüksek oyun kalitesine sahip olmak, eksikliklerini de doğru şekilde tespit edip doğru oyuncuları aksayan yerlere koymak. Onu becerebilirsek, Trabzonspor bu oluşturduğu kadroyla 5-6 sene ciddi yerlerde olabilecek ve arzu ettiği şampiyonlukları yaşayacaktır. En büyük sıkıntımız sabırdan yana."