Öğrencilerin geleceklerine yön veren üniversiteler, Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde (Piazza AVYM) gerçekleştirilen 6. Kariyer Günleri’nde bir araya geldi.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ve Piazza AVYM is birliğinde düzenlenen Şanlıurfa Kariyer Günleri’nin açılış törenine Vali Yardımcıları Uğur Sezer, Aylin Kırcı Duman, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Karakılçık, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sadullah Gencer, Mehmet Ercan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vasıf Münis ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı. Beraberindeki protokol ile açılış kurdelesini kesen Vali Yardımcısı Sezer, yaptığı konuşmada Kariyer Günleri’niı organize eden Milli Eğitim Müdürlüğü ve Piazza AVYM yönetici ile personeline teşekkür etti.
Fuarın hayırlı olmasını dileyen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Uğur Sezer, "Bu yıl Şanlıurfa’mızda 6.’sını düzenlediğimiz Kariyer Günleri öğrencilerin geleceklerine yön veriyor. Şanlıurfa ilimiz genç nüfusu ve öğrenci potansiyeli ile Türkuye’de ilk beş il arasında yer almaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Piazza AVM organizasyonu ile düzenlenen bu etkinlikle, öğrencilerimiz hem mesleklerini tanımakta hem de geleceklerine yön verecek üniversiteleri ve bölümleri tanıyarak, kariyer alanları hakkında bilgi alabilmektedir" dedi.
Protokol üyeleri açılışın ardından, stant açan üniversitelerin yetkilileri ile tanışarak bilgi aldı. Protokol üyeleri stantlarda hatıra fotoğrafı çektirirken, öğrenciler ise üniversiteler ve tercih etmeyi planladıkları bölümler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
7 BÖLGEDEN 44 ÜNİVERSİTE KATILDI
’Doğru meslek seçmek, doğru yaşam biçimi seçmektir’ sloganıyla yola çıkarak, 2-4 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen Kariyer Günleri’ne Türkiye’nin 7 bölgesinden 44 üniversite katıldı. Bölgede üniversiteye gitmeyi planlayan binlerce gencin gelecekle ilgili kararlarına ışık tutan Kariyer Günleri’ne katılan üniversiteler, öğrencilere meslek ve üniversite seçimi ile ilgili kararlarında kılavuzluk ederken, bünyelerindeki bölümler ve alınan puanlar ile ilgili de detaylı bilgiler veriyor.
KATILAN ÜNİVERSİTELER
Kariyer Günler’ne İstanbul Nişantaşı, Esenyurt ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Zirve Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Selahattin Eyyübi Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Muş Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Biruni Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Avrupa Meslek Yüksekokulu, Ardahan Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Samsun Canik Başarı Üniversitesi, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, İl MEM Ar-Ge Organizasyon Ekibi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı katıldı.