Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli bir doktor hakkında sosyal paylaşım sitesindeki bir paylaşımından ötürü soruşturma açılmasına tepki gösterdi.
Aydın Tabip Odası’nda düzenlenen basın toplantısına Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, Aydın Aile Hekimleri Derneği Başkanı Hakan Elatik, Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile hakkında adli ve idari soruşturma açılan Dalama ASM’de görevli Dr. Bilgin Çiftçi katıldı.
Dr. Bilgin Çiftçi hakkında yaklaşık 6 ay kadar önce kendi hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle soruşturma açıldığını belirten Dr. Metin Aydın, “Bu öğeyi Dr. Bilgin Çiftçi’nin sayfasında gören bir takipçisi, Sayın Cumhurbaşkanı’na hakaret edildiği iddiası ile Dr. Çiftçi’yi Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Aydın Emniyetine ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına şikayet etmiş. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı kendisine iletilen şikayeti ciddiye alarak Dr. Bilgin Çiftçi hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 125. madde e bendi b fıkrasında belirtilen ‘Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzer birini basması, çoğaltmak, dağıtmak ve bunları kurumların herhangi bir yerine asmak ve teşhir etmek’ fiili gereğince Devlet Memurluğundan Çıkarılma cezası ile cezalandırılmasını teklif ederek soruşturma başlatmıştır. Biz Aydın Tabip Odası olarak öncelikle Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun bu tür olaylara göstermiş olduğu tavrı kurum ciddiyeti ile bağdaştıramıyoruz. Bu olayları kara mizah olarak değerlendirip dava konusu olan öğedeki gibi kendilerine hayret, şaşkınlık içinde bakıyoruz” dedi.
Bu uygulamaların bir yıldırma politikası olduğunu öne süren Dr. Aydın, “İki ay önce Şanlıurfa Tabip Odası yöneticisi ve Aile Hekimliği Derneği başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan mesleki hak araması yaptığı için kendisine İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bir defada 250 puan ceza kesilmiş ve Aile Hekimliği sözleşmesi fesih edilmiştir. Bir ay önce Isparta Kızılay’da çalışan Dr. Şerafettin Kılınçel’in sözleşmesi sosyal medyada bir paylaşımda bulunduğu için fesih edilmiştir. Gezi olaylarında yaralılara doktorlar revir kurarak yardım etti diye Sağlık Bakanlığı TTB in tüzüğünde yer alan ‘kamu ve kişi yararına faaliyet yapar’ maddesini görev tanımından çıkardı. Yaralılara yardım eden hekimlerde 1 ile 3 yıl arası hapis ve 20 bin TL’ye kadar para cezası getiren yasal düzenleme yaptı” diye konuştu.
“YASAKLAMALARI KABUL ETMİYORUZ”
Aydın Tabip Odası olarak Dr. Bilgin Çiftçi’ye yapılan haksız suçlama ve soruşturmayı kınadıklarını kaydeden Dr. Aydın, şöyle konuştu: “Düşünceye, sanata, eleştiriye, hak arama mücadelelerine getirilen yasaklamaları kabul etmiyoruz. Bu ülkede yaşayan her düşünce, kimlik ve rengin kendine yaşam alanı bulmasını talep ediyoruz. Bizler demokrasi içinde tüm kesimlerle beraber yaşamak, çalışmak, işimizi yapmak nefes almak istiyoruz. Huzur ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Aydın Tabip Odası olarak Dr. Bilgin Çiftçi örneğinde olduğu gibi yaşam, çalışma alanlarımıza yapılan baskıları kabul etmiyoruz. Bu konularda çözüm makamı olan kesimlerin suskunluğuna, sağırlığına ve görmemem izlikten gelen tavırlarına şaşırıyor, hayret ediyoruz”