Samsun Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Leyla Yüksel, “Opr.Dr. Kamil Furtun’a sıkılan kurşunlar sağlık çalışanları olarak hepimizin yüreğini kanattı, içimiz sızlıyor” dedi.
Sağlık çalışanları olarak bir şehidi daha toprağa verdiklerini belirten Samsun Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Leyla Yüksel, “Bugün yine yastayız. Tüm sağlık çalışanları olarak bir şehidimizi daha toprağa veriyoruz. Her tanıyanın ‘adam gibi adam’ dediği Opr. Dr. Kamil Furtun hunharca şehit edildi. Kendisine sıkılan kurşunlar sağlık çalışanları olarak hepimizin yüreğini kanattı. İçimiz sızlıyor. Kalplerimiz ta derinden acıyor” diye konuştu.
Hekim ve sağlık çalışanlarına oluşan bu öfkeyi anlayamadıklarını ifade eden Yüksel, “İşimiz şifa dağıtmak ve yaşatmaya çalışmak iken neden şiddete uğruyor ve öldürülüyoruz? Nedir bu öfke? Anlayamıyoruz. Daha da önemlisi neden engel olunmak için bir şeyler yapılmıyor. Bizler bu vatanın evlatları değil miyiz? Bizler canla başla bu millettin insanlarına hizmet etmiyor muyuz? Bizlerden her gün daha fazla iş ve sorumluluk beklenirken neden bu milletin meclisi, bu milletin vekilleri yaşadığımız sürece dur demek adına bir çare aramıyor, bir düzenleme yapmıyor? Anlayamıyoruz. Beklentilerimizin aksine devletin üst düzeyindekiler çözüm üretmek yerine neden yangına körükle gidiyorlar? Yoksa ‘sağlıkta dönüşüm’, ‘hekime dönen silah’ anlamına mı geliyor? Anlayamıyoruz. Tüm iyi niyetimiz ve tüm çabamızla sağlık alanında hizmet etmeye çalışırken bizlere karşı uygulanan bu şiddeti çözmeye çalışmayan tam aksine körükleyen yetkililere haklarımızı helal etmiyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sağlık çalışanlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.