Muğla’nın Ula ilçesinde yaşayan 104 yaşındaki Mestan Ölmez, kendisi için mezar taşı yaptırdı.
Ula ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi’nde yaşayan 104 yaşındaki Mestan Ölmez, 5 yıl önce mezar taşını hazırlayıp ölümü beklemeye başladı. Ölmez, uzun yaşamasının sırrının yoğurt yemek ve bol bol yürümek olduğunu söyledi.
Bütün ihtiyaçlarını tek başına karşılayan Ölmez, ilerleyen yaşına rağmen dinç görünümüyle dikkat çekiyor. İki kez evlenen ancak çocuğu olmayan yaşlı adam, ilk eşini çok genç yaşta, ikincisini ise 7 yıl önce kaybetmesinin ardından yeğeniyle kalıyor.
Yalnız kaldıktan sonra yakın zaman kadar günde 15 kilometre yürüdüğü ifade eden Ölmez, belediye otobüslerinin kendisinden ücret almadığını, bu yüzden haftanın belli günlerinde Muğla ve Ula’ya pazara giderek ihtiyaçlarını karşıladığını kaydetti. Genç görünümü nedeniyle yakınları ve köylüler tarafından evlendirilmek istendiğini dile getiren Ölmez, “Beni herkes 60-70 yaşında sanıp evlendirelim diyor. Ben de ömrümün sonuna yaklaşıyorum diyerek teklifleri geri çeviriyorum” diye konuştu.
Mestan ölmez, "Öldükten sonra düşünen olmaz diye kendi mezar taşımı hayattayken yaptırdım. Mezar taşımı kabristandaki eşimin mezarının yanına koydurdum. Ara sıra gidip hem eşimin mezarını ziyaret ediyorum hem de mezar taşıma bakıyorum" şeklinde konuştu.
Uzun yaşaması ve sağlıklı olmasını düzenli yürüyüş ve sık sık yoğurt yemeye borçlu olduğunun altını çizen Ölmez, uzun yıllar toprak zengini Şerefli ailesinin yanında kahyalık ve devecilik yaptığı için çok fazla yemek yeme imkanı bulamadığını kaydetti. Ölmez, çiftlik işleri ve deve arkasında, denk gelen yerde yemek yiyerek beslendiğini, sıkça yoğurt yiyip süt içtiğini söyledi.