ORDU (AA) - Ordu'da kar yağışı sonrası doğayı kaplayan beyaz örtü nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü ekipleri, Ulubey ilçesi Sayacabaşı mevkisinde yaban hayvanları için değişik bölgelere yem bıraktı. 

Vali İrfan Balkanlıoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvanlar için doğaya 1,5 ton yem bıraktıklarını söyledi.

Kış aylarında hayvanların hayatta kalma mücadelesi verdiklerini anlatan Balkanlıoğlu, insanları hayvanlara karşı duyarlı olmaya davet etti. 

İnsanlar kadar hayvanların da yaşama hakkı olduğuna işaret eden Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Eline tüfeği alan dağlara çıkıyor. Buradaki hayvanları öldürülebilir canlılar olarak görüyorlar. Bu hayvanların da en az bizim kadar bu dünyada yaşamaya hakları var.  Dolayısıyla bu canlılara yiyecek gözüyle bakmak yerine, onlara yardım edilmesi gerektiği konusunda dikkat çekmek istedik. Herkes  bizim yaptığımız yemleme çalışmasını yapabilir. Ormanda herhangi bir yere girip birkaç balya saman, birkaç çuval yem atılabilirse binlerce hayvanın hayatı kurtulabilir." 

Vali Balkanlıoğlu, başta avcılar olmak üzere vatandaşlara hayvanlara zarar vermemeleri konusunda uyarılarda bulunarak, "Orman teşkilatını kutluyorum. Bu yemleri de onlar verdiler. Amacımız, kış şartları nedeniyle aç kalan yaban hayvanlarına yardımcı olabilmek. Benim de evimde kedim var. Bu nedenle onların da can taşıdığına, acı çektiklerine canlı olarak şahit oluyorum" diye konuştu. 

Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından çeşitli bölgelere yem bırakıldı.