Antalya’nın Alanya ilçesinde restoran işletmecisi baba ve oğlu, hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle sokakta yaşayanlar, öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri için ücretsiz çorba servisi yapma kararı aldı.
Alanya’da faaliyet gösteren Kolcuoğlu Restoran’ın işletmecileri Öztürk Kolcuoğlu ve oğlu Soner Kolcuoğlu, havaların soğuk olduğu sürece ihtiyaç sahipleri için ücretsiz çorba ikramı uygulaması başlattı. Bu düşüncelerini sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta “Bu soğuk kış günlerinde kapılarımızı herkese açıyoruz. Soğuk havalar boyunca çorba içmek isteyenlere bizim ikramımızdır” diye duyuran işletmeciler, ihtiyacı olan ancak bunu dile getiremeyen herkesin restorana gelmelerini istedi.
Restoran işletmecisi Soner Kolcuoğlu, ihtiyacı olan herkesin çekinmeden gelerek çorbalarını hesap ödemeden içmelerini istediklerini söyledi. Bu uygulamayı reklam amacıyla yapmadıklarını belirten Kolcuoğlu, "Bu olayı çok fazla dillendirmek istemiyoruz ancak öğrenciler ve ihtiyaç sahibi insanlar bize bunu dile getiremiyor. Dışarıdan bakıldığında bizi lüks bir restoran olarak görüyorlar. Bundan kurtulmak istiyoruz. İnsanlara az da olsa bir yardımımız dokunursa mutlu olacağız. Bu düşünceyle başka sektörlerdeki işletmeci arkadaşlarıma da önerilerde bulundum. Çay ve kahve gibi sıcak içecekler ikram etmelerini istedim. Bu olay genişleyerek belki de tüm Türkiye’ye yayılır. Alanya’da dışarıda yaşayan çok fazla insan yok ancak büyükşehirlerde buna çok fazla ihtiyaç var. Bunun için bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum" dedi.
Duyuruyu Facebook’ta paylaştıklarını dile getiren Kolcuoğlu, "İhtiyacı olan insanlar facebooka girer mi diye düşündük ancak başka türlü duyuramayacağımızı fark ettik. Bir günde yaklaşık 20 bin kişi bu gönderiyi gördü. Bu bizim için mutluluk. Reklam amaçlı yapmadık. Zaten reklamı başka türlü yapıyoruz. İnanıyorum ki ihtiyacı olan insanlar bunu duyarak çorbalarını içmeye gelecekler. Sadece duyurmak için destek bekliyorum. Soğuk hava olduğu sürece bunu yapacağız" diye konuştu.