Spor Toto Teşkilatı ve Tunceli Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında Tunceli Üniversitesi’nde 6 yeni spor tesisi yapılacak.
Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Rektör Danışmanı öğretim görevlisi Ahmet Zülfü Türkoğlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu üniversiteye yapılacak spor tesisleriyle ilgili ziyaret etti.
Ziyarette Tunceli Üniversitesi öğrencileri ve üniversitede görev yapan akademik ve idari personelin sosyal zamanlarını daha sağlıklı ve verimli kullanılmasını istediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek bu kapsamda kendilerine destek veren ve konu ile ilgili yakın ilgi ve alaka gösteren Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Tunceli Valisi Osman Kaymak’a teşekkür etti. Ziyaret sonrasında Vali Kaymak ve Rektör İpek, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile protokol sözleşmesi imzaladı.
İmzalanan protokol ile Tunceli Üniversitesi kampüsüne 1 adet full ölçekli sentetik çim saha, 1 adet halı saha, 2 adet tenis kortu, 1 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası yapılacak.
Spor tesisinin yapımı ile ilgili önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağı ve en kısa sürede çalışmalarının tamamlanıp 2015-2016 eğitim-öğretim yılına Tunceli Üniversitesi’ne kazandırılacağı kaydedildi.