Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu dördüncü maçında saat 19.00’da Lokomotiv Moskova’yı konuk edecek. Karşılaşma öncesi siyah-beyazlı taraftarlar stadı doldurmaya başlarken, Şenol Güneş ve öğrencileri ise sahada liderlik için ter dökecek.
Ligde zirveyi elinden bırakmayan Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde de lider olmak için bu akşam mücadele edecek. Lokomotiv Moskova ile oynanacak karşılaşmaya saatler kala Olimpiyat Stadı’nda maç öncesi ısınma hareketlerine başlayan kara kartallar eğer galibiyetle sahadan ayrılırsa büyük bir avantaj yakalayacak.
AVRUPA’DA GOL SIKINTISI ÇEKİYOR
Siyah-beyazlı takım Süper Lig’de sergilediği gol yollarındaki etkinliğini Avrupa Ligi’ne yansıtamıyor. Ligde geride kalan 10 haftada rakip ağlara 27 gol gönderen Beşiktaş, maç başına 2.7 gol ortalamasıyla oynuyor. Avrupa Ligi’nde ise gol sorununu çözemeyen Şenol Güneş ve öğrencileri H Grubu’nda oynadığı 3 maçta rakip ağlara 3 gol göndermiş durumda. Son haftalarda attığı gollerle takımını sırtlayan Beşiktaş’ın golcüsü Mario Gomez ise siyah-beyazlıların Rus ekibi karşısında gol umudu olacak. Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde toplamda 13 maç oynayan Alman golcü, rakip ağlara 9 gol kaydetti. Bunların 8’ini Süper Lig’de filelere gönderen Gomez, Avrupa Ligi’nde ise Lokomotiv Moskova deplasmanında golle tanıştı. Moskova’da hem kendi hem de takımı adına 1 gol kaydeden deneyimli golcü siyah-beyazlı formayı giydiği son 3 maçta da rakip fileleri havalandırdı. Gomez’in Moskova ekibi karşısında gollerine devam edip etmeyeceği ise merak konusu.
AS KADROYA DÖNÜLÜYOR
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lokomotiv Moskova karşısında as kadroya döndü. Süper Lig’in 10. haftasında Kasımpaşa karşısında rotasyona giden deneyimli çalıştırıcı, bu akşam ideal 11’iyle sahaya çıkıyor. Mutlak 3 puan hedefiyle mücadele edecek olan Güneş’in öğrencileri, Lokomotiv Moskova takımı karşısında galibiyetle sahadan ayrılırsa gruptan çıkma adına büyük bir avantaj yakalayacak. Geçen hafta ligde oynanan Kasımpaşa maçında 11’de yer almayan Gökhan Töre ve Sosa da bugün Olimpiyat Stadı’nda ilk 11’deki yerini alıyor.
LOKOMOTİV MOSKOVA’DA MORALLER BOZUK
Rus ekibi Lokomotiv Moskova’da işler yolunda gitmiyor. Avrupa Ligi’nde H Grubu’nda lider konumda olan siyah-beyazlı ekibin rakibi son 4 maçtır istediği sonuçlarla sahadan ayrılamıyor. Beşiktaş ile Moskova’da oynanan ve 1-1’lik eşitlikle biten maçın ardından düşüş yaşayan Lokomotiv Moskova bu maçın ardından Rostov’a 2-0, Amkar’a 1-0 ve deplasmanda ise Kuban’a 6-2’lik tarihi bir skorla boyun eğdi. Beşiktaş ile oynanan maçın ardından tepetaklak düşüşe geçen Moskova ekibinde bu akşam oynanacak maç öncesi sakat ve cezalı futbolcularda teknik direktör Igor Cherevchenko’yu düşündürüyor.
FERNANDES, LOKOMOTİV FORMASIYLA İSTANBUL’DA
Beşiktaş’ta 4 sezon forma giyen Portekizli Manuel Fernandes, İstanbul’da Lokomotiv Moskova formasıyla eski takımına bu akşam rakip olacak. Siyah-beyazlı forma ile 86 maça çıkan Portekizli orta saha rakip ağlara 15 gol kaydetmişti. 4 sezon formasını giydiği Beşiktaş’tan olaylı bir şekilde ayrılan Fernandes, Lokomotiv Moskova formasıyla İstanbul anılarını tazeleyecek.
TARAFTARIN İLGİSİ AZ
Beşiktaşlı taraftarın Lokomotiv Moskova maçına ilgisi az. Şu an statta yaklaşık 15-20 bin taraftarın olduğu gözlenirken, maç başlama saatine yakın 20-25 bin taraftarın statta takımını destekleyeceği bildirildi. Maç saatinin İstanbul trafiğinin yoğun olduğu saate denk gelmesi sebebiyle karşılaşmanın başlamasından 20-25 dakika sonra da taraftarın gelebileceği ifade ediliyor.
HAVA DURUMU
UEFA Avrupa Ligi H Grubu dördüncü maçında Beşiktaş ile Lokomotiv Moskova arasında oynanacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer yönetecek. Zwayer’in yardımcılıklarını Rafael Foltyn ve Holger Henschel yaparken maçın dördüncü hakemi Mike Pickel olacak. Saat 19.00’da başlayacak karşılaşmada hava sıcaklığı 15 ila 11 derece arasında olacak. Müsabaka esnasında yağış beklenmezken, hava şartları sebebiyle bazen olumsuz koşulların orta çıktığı Olimpiyat Stadı’nda rüzgarın kuvveti de hissedilmeyecek kadar az olacak.