Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) öncülüğünde düzenlenen Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları sürüyor. ‘FIAT Fashion Night’ etkinliği Bursa’da moda rüzgarı estirdi.
Dün akşam FIAT sponsorluğunda düzenlenen moda gecesinde ilk olarak Bursalı genç tasarımcı Ozanhan Kayaoğlu, “Power” temalı defilesiyle izleyici karşısına çıktı. 2012 yılında UTİB’in Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nda inovatif tasarım dalında birinci olan Kayaoğlu, ilk defa New York Fashion Week etkinliklerinde sergilediği tasarımlarını Bursalıların beğenisine sundu. Kayaoğlu’ndan sonra podyuma “Modern Ottomans” temalı 2015-2016 Sonbahar/kış koleksiyonu’ ile çıkan Bursalı dünyaca ünlü moda tasarımcı Atıl Kutoğlu, ağırlıklı Bursa kumaşlarından oluşan kıyafetleriyle izleyenlerden tam not aldı.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay ev sahipliğinde ve FIAT sponsorluğunda gerçekleşen, cemiyet ve iş dünyasından çok sayıda katıldığı davette, Atıl Kutoğlu izleyenlerden büyük alkış aldı. Mart ayında Paris Moda Haftası’nda sergilediği koleksiyonunu bu kez Bursa’da 80 parçadan oluşan daha kapsamlı bir koleksiyon ile sergileyen Atıl Kutoğlu, tasarımları ile göz doldurdu.
MANKENLIĞI BIRAKAN DEMET ŞENER, ATIL KUTOĞLU IÇIN YENIDEN PODYUMA ÇIKTI
Kutoğlu’nun “Moderns Ottomans” temalı defilesinde, dünyaca ünlü top model Gina Adamu’nun yanında, Türkiye’nin efsane mankenlerinden 1995 yılı Türkiye Güzeli Demet Şener, 2000 yılı Türkiye Güzeli ve Dünya 3. Güzeli Yüksel Ak’ın da aralarında olduğu 25 kişilik manken ordusu podyuma çıktı. Bir dönem podyumda fırtına gibi esen Demet Şener, Atıl Kutoğlu’nun ricasını kıramayıp uzun süreden bu yana ilk kez podyuma çıktı. Bursa doğumlu Demet Şener, açılış kıyafeti ile birlikte toplam dört kıyafet giydi. Toplam 18 kadın ve 7 erkek manken görev aldığı defilenin kareografisini Uğurkan Erez, müziklerini de Birol Giray yaptı.
“BURSA KUMAŞINI KENDİ MODACILARIMIZLA DÜNYAYA YENİDEN TANITMAYI HEDEFLİYORUZ”
Etkinlikte konuşan BTSO ve UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, New York, Paris, Londra Milano ve Tokyo gibi şehirlerin modernite ve moda kültürü arasındaki güçlü ilişkiyi ortaya koyan destinasyonlar olduğunu ifade etti. Asırlar önce dokuma sanatının Bursa topraklarında sergilendiğine de dikkat çeken Burkay “Bursa’da üretilen ipekli kumaşlarımızın ünü dünyaya yayıldı. En prestijli pazarlarda yıllarca Bursa kumaşları sergilendi. Osmanlı döneminde kurulan fabrikalardan çıkan iplikler, başta Osmanlı saraylarları olmak üzere Avrupa saraylarını süsledi. Ancak bizler dünyadaki değişime ayak uyduramadık. Kendimizi iyi ifade edemedik. Şimdi ise coğrafyamızın tarihi ve kültürel incelikleriyle süslenmiş ürünlerimizi, kendi modacılarımızla dünyaya yeniden tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.
Kutoğlu, “Bursa kumaşlarını kullanış şeklim, aralarında Fransız şarkıcı Viktor Lazlo, Avusturya kraliyet ailesi üyeleri ve Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone’un kızı Tamara Ecclestone gibi dünyaca tanınan isimlerin büyük takdirini kazandı. Viktor Lazlo, dünya turnesi için koleksiyondan siparişler verdi. İlk olarak Lüksemburg konserinde kıyafetlerimi taşıdı”dedi.