Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Akhisar İlçe Başkanlığı ve Akhisar Gençlik Derneğinin Utopia Widding’te düzenlediği kahvaltı programında Türk gençliği adına yapılabilecek faydalı projeler tartışıldı.
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Akhisar İlçe yönetiminin davetiyle yapılan Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu’nun Turgutlu ilçe yönetimi, Manisa İl yönetimi, İzmir İl yönetimi ve Ege Bölgesi başkanlığının başkan ve yönetiminin katıldığı kahvaltı programı Utopia Wedding’de gerçekleşti.
Utopia camlı salonda verilen kahvaltıdan sonra konuşan Akhisar ilçe başkanı Murat Yavaş, Akhisar Gençlik Derneği ve Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu’nun kuruluş amacına vurgu yaptı. Yavaş, konuşmasında, Akhisar Gençlik Derneği ve bağlı bulunduğu Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonunun Türk gençliğinin vatanını, milletini, bayrağını seven, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan, tüm kötü alışkanlıklardan uzak, üretken, girişimci bireyler olması için gayret gösterdiğini belirterek "Bu amaçla projeler hazırlayıp toplumun her kesimine ulaşmayı, sportif, kültürel ve sosyal alanda etkinlik, seminer, eğitim programları düzenlemektedir. Temmuz 2014’ten beri içinde bulunduğum ve Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Akhisar İlçe başkanlığını yürüttüğüm bu oluşumdan gurur ve şeref duyduğumu belirtmek isterim. İnşallah çok yakın zamanda gerek Akhisar ve gerek Manisa, Turgutlu ve İzmir yönetimleri ile ortaklaşa yürüteceğimiz projelerle toplumun enerji odağı olan genç nüfusumuz için faydalı olma çabası içinde olacağız" dedi.
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Turgutlu İlçe Başkanı Evrim Oflaz da, Turgutlu’da çok yeni yapılandıklarını belirterek hem Turgutlu olarak hem de bizden daha tecrübeli oluşumlara sahip Akhisar ilçe, il ve bölge yönetimleri ile birlikte birçok projeye katılmaktan ve gençlik adına faaliyet göstermekten onur duyacaklarını belirtti. Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Manisa İl Başkanı Yunus Emre Erol, dernekler ve sivil toplum kuruluşunda görev yapmak için gönüllülüğün esas olduğuna vurgu yaptı. Erol Konuşmasında, "Akhisar ilçe yönetimimizin düzenlediği bu programa bu kadar çok katılımın olması bu konfederasyonun ne kadar doğru işler yaptığının göstergesidir. Oldukça samimi bir ortam gördüm. Bu samimiyet herkes tarafından doğru işler yapıldığının kabul edildiğini simgeliyor. İl yönetimi ve Akhisar ilçe yönetimi olarak çok yakın temas halindeyiz ve birçok etkinlikte ortak hareket ediyoruz. Planladığımız çok önemli projelerimiz var ve kısa süre içinde uygulamaya gececeğiz. İlk projemiz de yönetimimizde bulunan diş hekimi arkadaşlarımız ve gönüllülerimizle birlikte gerekli girişimleri ve yazışmaları devam eden bir diş, ağız sağlığı taraması etkinliği. Özellikle ekonomik şartları uygun olmayan ve diş ağız sağlığı tedavi ve bakımına ihtiyaç duyan köylerdeki ilk okul öğrenciler, köydeki yaşlı insanlarımıza bu hizmeti götüreceğiz. Bundan sonra da özellikle eğitim alanında köy okullarında ihtiyaç duyulan ayni malzeme temini ve hibesi için çalışma yürütmekteyiz. Bu projeler tabii ki artarak devam edecek ancak öncelikli hedefimiz gönüllü, istekli arkadaşları bir araya getirmek ve bunun için hem yönetimimizi hem de üye sayımızı güçlendiriyoruz."
İzmir İl Başkanı Senem Kılıç da, konfederasyonun yapısı, bağlı bulunan federasyonlar ve federasyona bağlı dernekler hakkında bilgi vererek "Çok büyük bir konfederasyonuz. Hedeflerimiz çok doğru. Biz siyasi bir partinin arka bahçesi değiliz. İçimizde her partiden görüşe sahip olan yönetim kurulu üyesi olan, akademisyen, sanayici, eğitimci, bürokrat var. Siyaset kurumuna saygılıyız ancak siyasi akımın tesiri altında kalmayıp bilakis siyasilere konfederasyonumuzun amaçları doğrultusunda istek ve temennilerimizi ileteceğiz. İzmir’de özellikle 11 üniversitenin varlığı ki bu 150 bin civarında genç nüfus demek bizim için büyük avantaj. Şu an biri hariç tüm üniversitelerde temsilcimiz var. Çok yakında İzmir Üniversitesi ile de bir ortak proje çalışmamız olacak" diye konuştu. Üniversite gençliğinin enerjisini, bilgi birikimini bu amaç için kullandıklarını anlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hitap ettiğimiz kitle 14 ile 40 yaş arası. Bu insanlarımızın eğitim, sağlık ve kültürel alandaki tüm faaliyetlerine destek olmak için çalışma gerçekleştiriyoruz. Özellikle gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması doğru arkadaş gurupları kurmaları yolunda çalışıyoruz. Bu konuda İzmir il emniyet müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz mutluyum umutluyum adlı bir projemiz var. Bu proje ile gençlerin uyuşturucudan uzak kalması için, uyuşturucunun zararları, insan hayatına verdiği olumsuz etkileri anlatıyoruz. Uyuşturucu tuzağına düşmüş gençlerimizi bu çıkmazdan kurtarma gayreti gösteriyoruz. Ben İzmir’de uygulamaya koyduğumuz ve çok başarılı sonuçlar aldığımız bir çok projeyi komşu ilimiz Manisa ile de paylaşmaktan mutluluk duyarım."
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Ege Bölgesi Başkanı Behlül Murat Maral da programın çok başarılı olduğuna vurgu yaparak ortak hareket etmenin konfederasyon olarak başarının artmasına vesile olacağını belirtti. Maral konuşmasında; Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu 11 federasyonu bir araya getirdiği gibi kendisinin de Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu içinde olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkanımız Nezaket Emine Atasoy. Kendisi bizi üst düzeyde çok başarılı bir şekilde temsil ediyor. Geçen günlerde Ankara Hilton Otel’de 110 büyükelçi ve birçok devlet adamının katıldığı Ortadoğu barış zirvesini gerçekleştirdik. Bu ve bunun gibi etkinlikleri yaparken enerjimizi birleştirerek çok başarılı sonuçlar elde edebiliriz. Bu amaçla sık sık birlikte ortak projelere imza atmalıyız. Ben konfederasyon Ege Bölgesi Başkanı olarak bölgemizde faaliyet gösteren tüm il ve ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine teşekkür ediyorum."