Türk Ocakları tarafından gündemdeki konuların değerlendirilmesi amacıyla her yıl yapılan bölge toplantısı, Eskişehir’de bulunan bir otelde gerçekleştirildi.
Türk Ocağı Bölge Toplantısının açılış konuşmasında sSon zamanlarda gelişen olaylar konusunda önemli açıklamalarda bulunan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, uygulanmakta olan çözüm sürecinin Türkiye’deki bölücü hareketi güçlendirdiğini söyledi. Milli mutabakata dayanan çözümler üretilmesinin gerektiğini anlatan Öz, "Terör örgütü etkisiz hale getirilmeden, silahlı mücadeleyi kesin olarak bırakmadan yapılacak girişimler teröristle müzakere anlamına gelecektir. Onları şımartacaktır, verilecek tavizler onları asla yatıştırmaz. Bu yanlıştan en kısa zamanda geri dönülmesi ve milli mutabakata dayanan çözümler üretilmesi gerekir" dedi.
"AYNI ŞEKİLDE HİZMET EDECEKLERİNE İNANIYORUM"
Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün konuşmasının ardından kürsüye çıkan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Ocaklarının ülkenin en zor dönemlerinden birinde kurulduğunu anlattı. Türk Ocaklarının her alanda büyük gelişmelere katkıda bulunduğunu dile getiren Vali Tuna, "Milli mücadelenin kazanılmasında, cumhuriyetin kurulmasında ve 15 yıllık dönemde her alanda büyük gelişmeler kaydedilmesinde önemli roller üstlenen Türk Ocaklarının, bundan sonra da aynı şekilde ülkemize hizmet edeceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler sunulurken, programa Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Asım Zafer Kaplancıklı, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü ve Genel merkez Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.