İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel, "Siyasi partiler milletvekili aday listelerinde seçilme şanslarının olduğu yerlerden gazetecilere de yer vermelidirler" dedi.
TİMEF Genel Başkanı Gürel, yaptığı yazılı açıklamada ülke sorunlarını ve bölgesel sorunları yaşayarak takip eden ve konulara hakim olan gazetecilerin seçimlerde siyasi partilerin listelerinde yer alması gerekliliğine inandıklarını belirterek, siyasi partilerin milletvekili listelerini hazırlarken gazetecileri göz ardı etmemelerinin ülke menfaati için şart olduğunu kaydetti. Yerel, bölgesel ve yaygın basında uzun yıllar görev yapan gazetecilerin ülke sorunları ve çözümlerine ait deneyimlerini siyasi partilerde etkin görevler üstlenerek değerlendirmelerinin Türkiye için çok önemli gelişmeler sergileyeceğini vurgulayan Gürel, "Gelişmiş bir Avrupa’nın siyasi sisteminde gazetecilere çok önem verilmekte ve etkili görevler üstlenmeleri sağlanarak da istifade edilmektedir. Türkiye’deki siyasi sistemde de gazeteci kökenli milletvekilleri var ancak sayısal anlamda da, oransal anlamda da çok az ve yetersiz. Oysa gerek bölgesel, gerekse ulusal sorunlar ve çözümleri konusunda konulara birebir hakim olan gazetecilerin deneyimleri, ülkemizin milli menfaatleri açısından da çok önemlidir. İhmal edilmiş bu gereklilik konusunda umut ediyoruz ki bu seçimlerde siyasi partiler listelerinde bu ihmalkarlığı gidermiş olurlar" ifadelerini kullandı.
"100 GAZETECİ MİLLETVEKİLİ OLMAYI İSTİYOR"
Proje geliştirme ve uygulama konusunda Türkiye’de stratejik bir sıkıntı yaşandığını belirten Gürel, "Siyaset kurumu sorunlara ve çözümlerine kısır döngüler içerisinde yaklaşır olmuştur. İşte bu noktada gazetecilerin birikimlerinden istifade etmek gerekir ki, çözümlere daha bilinçli yaklaşma seçeneği gelişsin, geliştirilmiş olsun” dedi.
An itibari ile siyasi partilerimizin saflarından milletvekili adayı olarak listelere girebilmek için yerel, bölgesel ve yaygın basından isimleri kendilerince de malum yaklaşık 100 gazetecinin müracaatlarını yaptıklarını belirten TİMEF Genel Başkanı Gürel, Türkiye’de artık kendini tekrarlamaya başlayan siyaset kurumunun gelişmesi, bürokratik engellerin kaldırılabilmesi ve çözümler üretilmesi için siyasi partilerin milletvekili aday listelerinde seçilme şanslarının olduğu yerlerden gazetecilere de yer vermeleri gerektiğini kaydetti.
US-CC-Y)