Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, göreve geldiği günden beri esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinlemeye ve bu doğrultuda çözümler üretmeye gayret ettiğini söyledi.
3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde esnaf ziyaretinde bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, esnafın önemine vurgu yaptığı konuşmasında, "Esnafımız Trabzon’un can simididir. Esnafın büyüyüp gelişmesi ekonomik sıkıntılarını çözmesi Trabzon’un da büyüyüp gelişmesi ve sıkıntılarını çözmesi anlamına gelir. Esnafın sıkıntı yaşaması ya da zor durumda kalması Trabzon’un da bütününü etkilemektedir. Dolayısıyla esnafımızın her türlü sıkıntısı aynı zamanda bizim de sıkıntımızdır. Çünkü biz birlikte, hep beraber, Ortahisar’ı oluşturuyoruz. Küçük ve orta ölçekli esnaf Trabzon’da ciddi bir istihdam alanı oluşturarak şehrimizin ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır. Trabzon ekonomisinde tarihten beri esnafın ve sanatkarların çok önemli yeri olmuştur. Şehrimiz Osmanlı’dan beri esnaf kenti olarak anılmıştır. Biz de esnafımızın hiçbir sıkıntısına ve derdine kulak tıkamayacağız" dedi.
Ortahisar esnafının her türlü sıkıntısını ve ihtiyacını hiç çekinmeden belediyeye bildirebileceğini dile getiren başkan Genç, "Ne talebiniz olursa olsun bize bildirin, gücümüz yettiğince sizlere yardımcı olalım. Temizlik, çöp, ya da adı ne olursa olsun benzeri her konuda hiç çekinmeden belediyemizin kapısını çalabilirsiniz. Belediyemiz sizin emrinizdedir, hep birlikte hareket edip birbirimize öneri ve katkı sunarak Ortahisar’ımızı birlikte yönetip sorunlarımıza birlikte çözümler üreteceğiz" ifadelerini kullandı.
Ortahisar’ın altyapı ve üstyapı sorunlarını bir bütün halinde ele alarak yeniden düzenlediklerini kaydeden başkan Genç "İlçemizde ışıklandırma, yağmur suyu, güvenlik, kaldırım ve trafik sorunlarını eş zamanlı olarak ele alıp vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sorunsuz bir Ortahisar için bu sorunların bütüncül bir yaklaşımla ele alınıp çözülmesi gerekiyor. Biz de bunun gayretindeyiz" diye konuştu.