Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Judo Federasyonu tarafından Van’da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANA LİG) Judo Yarı Final Müsabakaları sona erdi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Judo Federasyonu tarafından Van’da yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi (Ana Lig) Judo Yarı Final Müsabakaları, Zaferler Spor Salonu’nda yapıldı. İki gün süren müsabakalara Elazığ, Batman, Iğdır, Bingöl, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Muş, Şırnak, Siirt, Gaziantep, Şanlıurfa, Bitlis, Kilis ve Van illerinden toplamda 250 sporcu katıldı.
Yapılan müsabakalar sonucunda dereceye giren takımlara kupa ve katılım belgeleri verilirken, Türkiye Judo Federasyonu tarafından İl Emniyet müdürü Mahmut Karaaslan’a, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal’a, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’a ve Judo İl Temsilcisi Gürsel İzcier’e çeşitli hediyeler verildi.
Yapılan ödül töreninin ardından bir konuşma yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç; “Öncelikle farklı illerden ilimize gelen bütün antrenör, sporcu ve Judo Federasyonu yetkililerimize hoş geldiniz diyoruz. Yapılan müsabakalar sonucunda sporcularımız en iyi şekilde mücadele sergileyip kendi kilolarında yarıştılar. Dostluk havasında gerçekleşen müsabakalara katılan ve emek veren herkese teşekkür ederek sporcularımıza bundan sonra katılacakları Türkiye Şampiyonası müsabakalarında başarılar diliyoruz” dedi.
Çekişmeli müsabakalara sahne olan Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Yarı Final Müsabakaları’nı Van İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Türkiye Judo Federasyonu Uluslararası İlişkiler Direktörü Bünyamin Er, sporsever vatandaş ve çocuklarına destek olmak için gelen aileler izledi.