Kısa adı Gema olan Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, kurulduğu tarihten bugüne kadar gelen süreç içerisinde mücadele verdikleri Gediz havzası çevre sorunları ve Gediz Nehri Kirliliğinin ne yazık ki çözüme kavuşturulamadığını belirterek, ”Gediz Nehri temiz doğuyor kirli akıyor” dedi.
Murat Dağı eteklerinden başlayıp, İzmir Menemen’e kadar devam eden Gediz Nehri’nin 401 kilometrelik yolculuğunun temiz başladığını anlatan Kilimcigöldelioğlu, Gediz Nehrini besleyen büyük ve küçük derelerin sularının tertemiz ve içilebilecek nitelikte olduğunu söyledi. Bu yolculuk sürecinde Gediz Nehri’nde kirliliğin artarak devam ettiğini söyleyen Kilimcigöldelioğlu, GEMA Vakfı olarak Arıtma Tesisleri olmayan Kurum, Kuruluş ve İşletmeler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Kilimcigöldelioğlu, ”GEMA Vakfı 11 Ağustos 1995 tarihinde Gediz Nehri’ndeki kirlilik ve Kum Ocakları tahribatının önlenmesi amacıyla dönemin Salihli Kaymakamı İhsan Dündar, Ziraat Odası Başkanı Necati Erdağ, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alaettin Taysun ve 15 işadamı tarafından kuruldu. Kurulduğu tarihten günümüze kadar gelen süreçte Gediz Nehri’nde yaşanan kirliliğin önlenmesi için gerekli çalışmalar yaptık. Fakat kirlilik artarak devam ediyor. Murat Dağı eteklerinden başlayıp, İzmir Menemen’e kadar devam eden Gediz Nehri’nin 401 kilometrelik yolculuğu temiz başlıyor. Gediz Nehrini besleyen büyük ve küçük derelerin suları tertemiz ve içilebilecek nitelikte. Bu yolculuk sürecinde Gediz Nehri’nde kirlilik artarak devam ediyor” dedi.
Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı olarak, Arıtma Tesisleri olmayan Kurum, Kuruluş ve İşletmeler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Kilimcigöldelioğlu, ”GEMA Vakfı olarak Uşak ve Kütahya’dan başlayıp, Manisa ve İzmir Bölgesi’nde bulunan ve arıtma Tesisleri olmayan Belediyeleri, Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Kuruluşları ve Fabrikaları teşhir edip, Cumhuriyet baş Savcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız. Gerekli önlemleri almayan resmi kurumları bölgedeki Valiliklere, Çevre Bakanlığı’na, Orman ve Su Bakanlığı’na, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ve Başbakanlığa şikâyette bulunacağız” şeklinde konuştu.