Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Sanayici İş Adamları Derneği (TSİAD) Başkanı Hasan Kamil Hayali ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.
TSİAD’ın yeni yönetimine başarılar dileyen Vali Öz, “TSİAD üyeleriyle bu şehrin ekonomisine, kalkınmasına ve gelişmesine büyük duyarlılık gösteriyor. Turizm başta olmak üzere kırsal kalkınma ve diğer alanlarda güzel projeler üretiyorsunuz. Şehrin problemlerine çözüm öneren, belli araştırmalarla yön veren bir yapıyı çok önemli görüyorum. Bu şehrin geleceğini şekillendirme konusunda ortak araştırmaları, stratejileri hep birlikte geliştireceğiz. Üyelerimizin her birisinin kendi alanında önemli başarıları var. Yeni sektöre giren ve birkaç kuşaktır devam eden işletmelerimiz var. Dolayısıyla bunlar şehrimiz için lokomotif görev görüyorlar. Hep beraber şehrimizin geleceğini şekillendireceğiz. Şehrimizin dinamikleri çok fazla. Başta ticaret olmak üzere sanayi alanında önemli girişimler var. Organize sanayi bölgeleriyle yeni alanlar, yeni yatırımlar oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun yanında tarım ve kırsal kalkınma alanında marka ürünlerimiz var. Şehrin bu dinamiklerinin harekete geçirilmesi için projelere ihtiyacımız olduğunu söyleyebilirim. Turizmle ilgili ortak çözüm önerileri, ortak projeler hazırlamak ve harekete geçmek gerektiğini düşünüyorum. Alternatif turizm alanları ve kış turizmini de geliştirip şehrin önünü açmayı hedefliyoruz. Ayrıca Dünya Ticaret Merkezi’nin yerine bir otel ve kongre merkezi yapılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Yatırım ortamının geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve tanıtılmasıyla ilgili her konuda şehrimizin dinamikleriyle ortak hareket ediyoruz. Sizlere ilimizin gelişmesine verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtan Başkan Hayali de, TSİAD olarak Trabzon’un kalkınması ve gelişmesi için çalışacaklarını söyledi.