Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Anma Programı kapsamında sahne alan İsmail Coşar ve İbrahim Sadri, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (S.A.V.) konu alan ilahi ve şiirlerle vatandaşlara ziyafet yaşattı.
Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 18 Temmuz Spor Salonunda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Anma Programı kapsamında İsmail Coşar ile Ekibi ve ünlü şair İbrahim Sadri sahne aldı.
Düzce Belediyesi Başkan Vekili Salih Keskinli, açılış konuşmasında Peygamber Efendimizi ve ebedi miraslarını yad etti.
Keskinli, “Belediye Başkanımız ev sahipliğinde düzenlenen bu önemli gecede, Hz. Muhammed’in (S.A.V) kutlu doğumunun faziletlerinden bahsedeceğiz. O, zulüm, kan, gözyaşı ve acıyla dolu karanlık bir devre ışık gibi doğdu. Yolumuzu aydınlattı. Kılavuzumuz oldu. Her türlü zulme, acıya, gözyaşına karşı, hoşgörü, merhamet ve adaletle yaklaşarak, tüm insanlığa birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını aşıladı. Bu anlamlı gecede de yüreklerimizi merhametiyle dolduran Sevgili Peygamberimizi ve onun ebedi miraslarını Kuran-ı Kerim Tilavetiyle, ilahilerle, kasidelerle yad edeceğiz. Bu geceye katkı sağlayan İsmail Coşar Hocamıza ve ünlü şair İbrahim Sadri’ye teşekkür ediyor, Peygamber Efendimizin kutlu doğumunun 1444. yıl dönümünde sizleri bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.
Coşar ve Ekibi, yoğun ilgi gördükleri salonda açılışı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile yaptı. Daha sonra Türk Musikisi eşliğinde seslendirilen ilahi ve kasideler salonu dolduran vatandaşları mest etti. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Coşar ile ekibi sahne sonunda izleyenlerden büyük alkış aldı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan İbrahim Sadri de okuduğu dizelerle Düzcelilere duygulu anlar yaşattı.
İzleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İbrahim Sadri, “Düzce her zaman aklımızda güzel hatıralarla var olmuştur. Bir önceki gelişimizde de böyle güzel bir kalabalık bizi karşılamıştı. Sizlere bu ilgi ve sevginizden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Düzce Belediyesi Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, İsmail Coşar ve İbrahim Sadri’ye hediye takdim edilmesiyle son buldu.